Nogometaši velenjskega Rudarja so se popoldne mudili v hrvaški Istri in v Novigradu odigrali drugo pripravljalno srečanje. Četa trenerja Jerneja Javornika se je v vetrovnem in hladnem vremenu pomerila z Osijekom in izgubila z 2:1.


Oslabljena velenjska četa, manjkali so Ivan Knezović, Denis Klinar, Nemanja Stjepanović, Leon Črnčič in Dragan Jelić, si je pripravila prvo priložnost, a je Kašnik z glavo streljal mimo leve vratnice. Že dve minuti kasneje so Osiječani prišli do enajstmetrovke, potem ko je Dedić v kazenskem prostoru igral z roko. A mreža Rudarja je ostala nedotaknjena, saj je Barišić stresel le desno vratnico. Vse do zaključka so nato prevladovali nogometaši osmouvrščenega kluba hrvaškega državnega prvenstva, v 43. minuti pa je s strelom z desne strani igrišča za malce zgrešil okvir vrat. V nadaljevanju je bila igra izenačena, oba trenerja sta posegla po številnih menjavah, osiješki strateg Rukavina je med polčasom zamenjal celotno enajsterico. Osijek je povedel v 67. minuti, ko je sodnik Krneta po stiku Bolhe in Škorića prehitro pokazal na belo točko, ki jo je uspešno izvedel povratnik v ekipo Aljoša Vojnović. Vsega dve minuti kasneje so Velenjčani izenačili, ravno tako s strelom z enajstih metrov. Babića je podrl Pralić, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Ivan Firer. A izid ni bil dolgo poravnan, saj je Vojnović v 75. minuti zadel še drugič, ki je poskrbel za potezo tekme, potem ko je lepo zadel z volej udarcem postavil končni rezultat tekme. V zaključku tekme si je nasprotnik Rudarja pripravil še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

OSIJEK 2:1 RUDAR VELENJE
Vojnović (67′ pen, 75); Firer (69′)
Rudar Velenje: Rozman (Lovrec), Dedić (Bolha), Džinić, Kašnik (Jahić), Krefl (Gavranović), Radujko, Tolimir (Plesec), Babić (Omerović), Trifković, Firer, Kocić (Saramati).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…