Po desetih dneh je znan tudi končni obračun večnega derbija Maribora in Olimpije. Tretji derbi sezone ni ponudil zadetkov, zato pa so odlično navijaško kuliso pripravili navijači obeh klubov. Čeprav je derbi minil v športnem duhu, brez finančnih kazni ni šlo.


Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po žepu udaril oba kluba, ki bosta v blagajno NZS primorana nakazati kar 9850 evrov. Precej višja kazen je doletela Ljubljančane, saj bodo morali zmaji odšteti kar 6450 evrov. Rogelj je pri izreku kazni med nešportno in neprimerno vedenje navijačev zajel sledeče: žaljivo skandiranje, večkratno aktiviranje večje količine pirotehničnih sredstev na tribuni pred in med tekmo, metanje pirotehničnih sredstev na igrišče, sprožena detonacija na tribuni, predkaznovanost; izražanje in spodbujanje nestrpnosti – uporaba zastave s slovansko svastiko kot simbolom spodbujanja rasne nestrpnosti. Zastavo z vrisano slovansko svastiko je “s strani UEFA in organizacije FARE (Football Against Racism in Europe) opredeljena kot eden izmed glavnih neonacističnih in rasističnih simbolov, izražanje in spodbujanje nestrpnosti oziroma sovraštva pa je med vsemi pojavnimi oblikami najbolj skrajno in obsojanja vredno,” so zapisali na spletni strani NZS.

Domači navijači so s prav tako nešportnim in neprimernim vedenjem, to je žaljivim skandiranjem, metanje pirotehničnih sredstev na igrišče, odvrženim manjšim predmetom v kazenski prostor nasprotne ekipe ter dvakratnim aktiviranjem večje količine pirotehničnih sredstev na tribuni, mariborskemu klubu pridelali za 3400 evrov finančne kazni. Pri izreku kazni je bila upoštevana tudi predkaznovanost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…