Tretji večni derbi v letošnji sezoni ni dal zmagovalca. V Stožicah, kjer se je zbralo nekaj več kot pet tisoč gledalcev, zadetkov ni bilo, zaradi česar sta si tekmeca razdelila točke. Nekoliko bližje zmagi so bili vseeno Ljubljančani, ki so si v 90. minutah obračuna pripravili večje število lepših priložnosti. Večna tekmeca sta se tako še drugič v letošnji sezoni razšla z remijem.


Ljubljančani so v tekmo krenili poletno in izjemno pogumno, a si v uvodnih minutah niso uspeli pripraviti priložnosti. Gostje so po nekaj minutah domače prevlade uspeli vzpostaviti ravnotežje, kljub temu pa so v 17. minuti prvi zapretili zeleno-beli. Mlinar Delamea je poslal dolgo podajo v kazenski prostor Maribora, kjer je žogo sprejel Henty, ki je sprožil z desne strani, a je Handanović z levo nogo strel instiktivno odbil. Po kotu je do strela z roba kazenskega prostora prišel še Vukčević, streljal po tleh, vendar za las zgrešil mimo leve vratnice gola Maribora. V 20. minuti, po izgubljeni žogi Stojanovića, je do strela prišel še Šporar, a meril točno v naročje Handanovića. Štajerci so do prvega strela, potem ko je v uvodu po desni strani igrišča dvakrat krenil Stojanović, prišli v 25. minuti, ko je v prodor krenil Bohar, na desni strani kazenskega prostora zaposlil Ibraimija, ki pa je meril preko gola. Domači so v 30. minuti izpeljali novo nevarno akcijo, Henty je po levi strani igrišča švignil mimo Stojanovića, Handanović pa je bil po strelu v bližnji kot dobro postavljen. Hitri napadi Olimpije so se nadaljevali, v 34. minuti so gledalci videli najlepšo priložnost dotlej. Matić je z dolgo podajo s svoje polovice v kazenskem prostoru gostov našel Bajrića, ki je žogo lepo zavrnil do Zajca, ki je poizkusil s strelom v daljši kot, a meril za las mimo leve vratnice mariborskih vrat. Mariborčani so se po tej akciji le zbrali in v nadaljevanju trikrat sprožili v okvir vrat. Po strelih Boharja in Derviševića Brljak ni imel veliko dela, zato pa je bilo precej bolj vroče v 42. minuti, ko je z roba šestnajstmetrskega prostora sprožil Tavares. Mariborski kapetan je po tleh meril v levi kot, a se je izkazal Brljak. V 44. minuti odgovor domačih, s precejšnje razdalje je poskusil Zajc, vendar meril točno v Handanovića.

V nadaljevanju so prvi poizkusili gostje, a je Mendy v 52. minuti po strelu v bližnji kot sprožil mimo leve vratnice, minuto kasneje pa je bilo precej bolj vroče na nasprotni strani igrišča, ko pa Mlinar Delamea ni uspel ujeti predložka z leve strani igrišča. V 55. minuti so znova poizkusili Štajerci. Ibraimi je z lepo podajo na levi strani kazenskega prostora našel Boharja, ki je meril v bližnji kot vratarja Brljaka, ki pa je žogo izbil v kot, po katerem se je za strel z 20 metrov odločil Ibraimi, ampak meril preko gola. V 65. minuti je imel Dervišević po predložku Ibraimija na glavi vodstvo Maribora, a s kakšnih sedmih metrov streljal točno v vratarja Brljaka. Ljubljančani so odgovorili z dvema nevarnima streloma. V 66. minuti je prosti strel z dobrih 35 metrov izvedel Matić, sprožil neposredno proti golu in potem ko se je žoge dotaknil eden od gostov za las zgrešil okvir vrat. Še lepšo priložnost je imel minuto kasneje Mitrović, ki se je po predložku z leve strani igrišča znašel sam pred Handanović, a z ugodne pozicije streljal čez gol. Gostje niso ostali dolžni, saj je v 70. minuti okvir domačih vrat za las zgrešil Tavares. V 73. minuti nova priložnost Olimpije, po prostem strelu je z glavo streljal Mitrović, a zgrešil okvir gola, v 82. minuti pa je z novim udarcem z razdalje poskusil Matić, Handanović pa ni imel težav s krotenjem okroglega usnja.

Naporen ritem, ki se pravzaprav šele zares začenja, bodo Mariborčani nadaljevali s sobotnim gostovanjem pri Koprčanih, medtem ko Olimpija gostuje v Domžalah.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…