Prva Liga Telekom Slovenije – 26. krog. Glavni sodnik: Slavko Vinčić.
Nova Gorica: Športni park, 250 gledalcev


GORICA 0:1 DOMŽALE
Strelci:
Kous (54)

Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Širok, Šturm, Mbida, Praprotnik (82 Pavič), Mevlja, Gregorič (74 Durič), Dornik (58 Bremec), Jogan. Trener: Miran Srebrnič.
Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Halilović, Zec (60 Husmani), G. Vuk (77 Korun), S. Vuk, Šimunović, Balkovec, Janža (51 Vancaš Požeg), Kous. Trener: Stevan Mojsilović.

 

V Novogoriškem športnem parku se je v deževnem vremenu zbralo skromno število gledalcev, ki pa so bili skozi celotno srečanje zelo aktivni in glasni. Začelo se je že v 20. sekundi, ko je nevarno posredovanje Kadrije nad Darkom Zecom sodnik Vinčič nagradil z rumenim kartonom. Vzdušje se je stopnjevalo skozi zelo aktiven uvod v srečanje, v katerem so se Goričani dvakrat znašli iz oči v oči z vratarjem Domžal Vidmarjem, a je slednji v obeh primerih odlično posredoval. Domžalčani, ki so se znova predstavili v netipični formaciji s tremi branilci, tremi defenzivnimi vezisti, tremi bolj napadalno usmerjenimi vezisti in napadalcem, domačinom niso ostali dolžni in dvakrat se je v zaključku znašel Darko Zec, ki zadnje čase blesti na položaju osrednjega vezista, vendar je visokorasli še do nekdanji osrednji branilec najprej slabo odmeril strel, v drugo pa mu je veselje po podaji Žige Kousa iz kota preprečil kapetan domače ekipe Vasja Simčič.

Igrišče je postajalo iz minute v minuto bolj namočeno in posledično je postala igra manj točna, videli smo več napak, a po drugi strani veliko borbenosti na obeh straneh. Mlada domača ekipa je izkoriščala dobro dnevno formo Janija Šturma, ki je nekdaj nosil tudi dres Domžal. Izkušeni napadalec je sodeloval pri vseh nevarnejših akcijah domačih in bil težak boj z branilci Domžal. Proti koncu polčasa so rumeno-modri počasi začeli prevladovati na igrišču, vendar nepazljivosti domačega vratarja hitri Goran Vuk ni uspel izkoristiti in lepa priložnost je ostala neizkoriščena. Na drugi strani je Celcer iz prostega strela ponovno preiskusil Vidmarja, vendar junak srečanja se je ponovno izkazal.

Drugi polčas se je pričel atomsko in že po nekaj minutah je neprevidno posredovanje Erika Janže v svojem kazenskem prostoru sodnik Vinčič kaznoval z enajstmetrovko. Na začudenje vseh prisotnih pa Domžalčanu ni pokazal rumenega kartona, ki bi bil drugi na tekmi in bi pomenil izključitev. Po podrobnem pregledu, pa je prej kot nedosojen rumeni karton napaka bila že sama enajstmetrovka. K žogi je stopil mladi Nejc Praprotnik, vendar je njegov soimenjak v domžalskih vratih poskrbel, da je ostal volk sit in koza cela kar se domžalčanov tiče. Janža je kmalu po tem zapustil igrišče, verjetno predvsem preventivno, saj bi bilo vsako nepravilno posredovanje lahko usodno, njegova zamenjava 18-letni Rudi Vancaš Požeg pa je v rumeno-modro ekipo vnesel veliko več kreativnosti.

Tako so nato na drugi strani bliskovito, kot to verjetno najbolje znajo, odgovorili Domžalčani in v eni akciji pokazali, zakaj so uspeli sredi Maribora premagati tudi stare (in verjetno nove) državne prvake. Akcijo je začel Vuk, sodeloval je Balkovec, preko Šimunovića je žoga prišla na desno stran do povsem osamljenega Kousa, ki je v slogu najboljših napadalcev premagal vratarja Simčiča. Tekma se je nato precej umirila, res pa je, da je dež pripomogel k temu, da je postajalo igrišče vedno bolj nepredvidljivo, razmočeno in ni omogočalo hitrega prenosa žoge. V 70. minuti je po še enem izgubljenem dvoboju z Dobrovoljcem domači napadalec Šturm izgubil živce in zaradi ugovarjanja prejel rumeni karton. Izkušeni primorec se kot kaže ni dobro pomiril in že dobro minuto kasneje je nevarno posredoval nad Dobrovoljcem in upravičeno prejel še drugi rumeni karton in si prislužil pot pod prho.

Vse skupaj je še dodatno spodbudilo domače navijače k glasni podpori in predvsem kritikam glavnega sodnika. To pa ni zmedlo izjemno disciplinirane ekipe Domžal, ki je do konca tekme z hitrimi izhodi iz obrambnih položajev in t.i. lovljenjem v prepovedani položaj zelo otežila delo domačinom, ki si pravih priložnosti do konca niso pripravili.

Avtor: Alakazaam
Foto: Lado Vavpetič

 

{quickgallery}GoricaDomzale_30-3-2013{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…