Generalni preizkus pred prvim dvobojem sezone 2016/17 se vsaj iz rezultatskega vidika ni izšel po željah Ljubljančanov. Zmaji so morali v domačih Stožicah čestitati nogometašem Celtica, ki so z goloma Griffithsa slavili z izidom 2:1. Kljub porazu pa ljubljanski strateg Rodolfo Vanoli ni bil razočaran nad videnim.


“Generalno gledano sem zadovoljen s pristopom in željo naših fantov, z igro pa predvsem v drugem polčasu, ko smo z nekaj domiselnimi akcijami pokazali, da smo lahko povsem enakovreden tekmec slovitemu Celticu. Pozna se, da novinci še niso povsem uigrani, in da so za nami naporne fizične priprave. Ponavljam, z videnim v drugem polčasu sem več kot zadovoljen,” je po včerajšnji tekmi poudaril trener državnih prvakov, ki jih prvi vrhunec sezone čaka že v sredo, ko v slovensko prestolnico prihaja slovaški prvak Trenčin.

Vanoli je presenetil z odločitvijo, da v začetno enajsterico uvrsti tudi mladega Jakoba Novaka, o katerem je spregovoril tudi po tekmi: “Tu bi predvsem podčrtal ime Jakoba Novaka, ki je vnovič potrdil svoj razkošni talent, toda čaka ga še ogromno napornega dela in odrekanja. Za komaj osemnajstletnega fanta je velika stvar, da se je brez prevelikega spoštovanja do renomiranega tekmeca in strahu podal v boj za vsako žogo in centimeter zelenice. Če bo nadaljeval v podobnem slogu, ga zagotovo čaka lepa nogometna prihodnost. Kar se ostalih igralcev tiče, borbenost in motiv nista vprašljivi, bomo pa v naslednjih dneh do tekme s Trenčinom večino časa posvetili dvigu tehnično-taktične izvedbe, saj se vsi dobro zavedamo, kaj nas čaka v naslednjih štirinajstih dneh.”

Ob Nejcu Vidmarju je dvoboj s Celticom izpustil tudi Rok Kronaveter, ki še okreva po poškodbi kolena, nekaj težav pa je imel tudi Ricardo Alves. Za nameček se morajo z novimi soigralci uigrati tudi štirje novinci, a Vanoli ostaja optimist: “Ko bomo prebrodili omenjene nevšečnosti, sem prepričan, da bomo na zelenici precej boljši. Menim, da imamo do tekme s Trenčinom še dovolj časa, kaj nam bo to na koncu prineslo, pa bomo še videli.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …