Iz ljubljanske Olimpije so sporočili, da so se včeraj po sporazumni prekinitvi dogovora razšli s Filipom Valenčičem, ki je dres zeleno-belih nosil tri leta in pol. Mlademu napadalcu bi se pogodba iztekla po koncu letošnje sezone.


“Glede na Filipov prispevek v zadnjem času in oceni strokovnega vodstva, smo se v klubu odločili, da mu pustimo prosto pot pri izbiri novega delodajalca. Valenčič je prispel v Olimpijo kot nadebuden in nadarjen mladenič, vendar mu v tem obdobju ni uspel pravi kakovostni preskok. Osebno mu želim veliko sreče na njegovi nadaljnji poti, saj gre za poštenega in dobrosrčnega fanta,” je razhod z 22-letnim nogometašem za klubsko spletno stran pokomentiral športni direktor Milenko Ačimović, ki ga sicer v prihodnjih dneh čaka še precej dela. Kot so še zapisali, je na izhodnih vratih kluba še nekaj nogometašev, obenem pa se nekaterim nosilcem, med njimi so tudi Nik Omladič, Boban Jović in Aleksandar Rodić, izteče pogodba.

Valenčič je v Olimpijo prišel sredi poletja 2011, skupaj z Aleksandrom Šeligo, Đorđem Iveljo in Maticem Finkom, ki naj bi bil ravno tako blizu odhoda. V treh sezonah in pol je nekdanji nogometaš Interblocka zbral 94 prvoligaških nastopov in dosegel 14 zadetkov. V letošnji sezoni je priložnost dobil na 12 tekmah, v dobrih desetih urah igralnega časa pa se je podpisal pod en zadetek, v 15. krogu je zatresel mrežo Gorice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…