Vijoličastim je uspel preboj v naslednji krog kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer jih čaka dvoboj s ciprskim prvakom Apoelom. Okrog devet tisoč glasnih navijačev je v Ljudskem vrtu videlo dva zadetka, v prvem polčasu je iz prostega strela zadel Cvijanović, v začetku drugega polčasa pa je mrežo po samostojni akciji zatresel še Viler. Zmaga bi sicer lahko bila še višja, saj so si Mariborčani potem, ko so se gostje po zaostanku odprli, priigrali kar nekaj priložnosti, a poizkusi vijoličastih bojevnikov niso bili dovolj natančni in močni.


Liga prvakov – povratna tekma 2. kroga kvalifikacij. Sodnik: Andris Treimanis.
Maribor: Ljudski vrt, 9000 gledalcev.
MARIBOR 2:0 BIRKIRKARA
Strelci: Cvijanović (28), Viler (47)

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (71 Potokar), Viler, Filipović, Cvijanović, Ibraimi, Mezga (21 Bohar), Tavares, Fajić (86 Mendy). Trener: Ante Čačić.
Birkirkara:  Haber, Herrera, Vukanac (79 Maciel), Mendoza Moreno, Z. Muscat, Camenzuli (46 Touré), Fenech, Sciberras, R. Muscat (82 Triganza), Temile, Shodiya. Trener: Paul Zammit.

1′ – Srečanje so iz sredine igrišča začeli gostje, a so jim vijoličasti hitro odvzeli žogo.
5′ – Vijoličasti držijo pobudo. Arghus je žogo izbil do Ibraimija, ki se je hitro odločil za strel iz razdalje, vendar meril nenatančno.
9′ – Prvi poizkus Maltežanov, po prekršku Arghusa nad Temilejem na desni strani igrišča, je po predložku z glavo mimo gola meril Moreno.
15′ – Vijoličasti še naprej držijo pobudo in žogo, a si resnejših priložnosti še niso uspeli pripraviti.
16′ – Po prekršku Fenecha nad Vilerjem, je prosti strel iz leve strani izvedel Ibraimi, pred golom pa je bil najvišji Tavares, ki pa je meril proti malteških vrat. V nasprotnem napadu pa je s strelom poizkusil Temile, a Handanović ni imel težav z obrambo.
19′ – Kot kaže bo moral Mezga zapustiti igrišče, vezist ima težave s stegensko mišico. Namesto njega bo v igro vstopil Bohar.
21′ – Prej napovedana menjava, zaradi poškodbe igrišče zapušča Mezga, v igro vstopa Bohar.
28′ – GOOOL! Prekršek na robu kazenskega prostora, po kotu je Boharja zbil Sciberras. Prosti strel je izvedel Cvijanović in s strelom po tleh ob levi vratnici Maribor povedel v vodstvo.
34′ – Srečanje je za krajši čas prekinila lažja poškodba Fajića, a bo bosanski napadalec lahko nadaljeval s tekmo.
37′ – Od daleč je meril Filipović, a je bil njegov poizkus nenatančen.
38′ – Poizkus gostov, iz razdalje je preko mariborskih vrat sprožil Herrera.
41′ – Nekaj nervoze v Ljudskem vrtu, Maltežani, natančneje Fenech po poškodbi Arghusa, ki je obležal na tleh, niso izbili žoge iz igrišča.
44′ – Prvi rumeni karton na srečanju, po vlečenju Tavaresa, ki je bil v prodoru, ga je prejel R. Muscat.
45+’ – Zadnji poizkus v prvem polčasu, iz dobrih 20 metrov je mimo leve vratnice Handanovića meril Shodiya.

46′ – Mariborčani so drugi polčas odprli s poizkusom Filipovića, ki je iz razdalje meril preko vrat Birkirkare.
47′ – GOOOL! Počitek ob polčasu je očitno dobro del vijoličastim. Viler je po prodoru in s strelom iz leve strani proti oddaljeni vratnici povišal vodstvo.
49′ – Nova lepa priložnost le dve minuti kasneje. Milec in Bohar sta na desni strani z dvojno podajo izigrala obrambo gostov, Bohar je podal pred gol, kjer je sprožil Tavares, a se je izkazal gostujoči vratar Haber.
50′ – Po prerivanju pred golom je glavni sodnik Treimanis z rumenim kartonom kaznoval kapetana vijoličastih Tavaresa in vratarja gostov Haberja, ki se je le nekaj sekund kasneje izkazal z novo lepo obrambo.
59′ – Nova priložnost za povišanje vodstva. Po predložku Cvijanovića iz desne strani je Fajić sprožil mimo leve vratnice malteškega čuvaja mreže Haberja.
61′ – Birkirkara se je po zaostanku dveh zadetkov odprla, kar vijoličasti s pridom izkoriščajo. Po lepi akciji Vilerja in Ibraimija je bil od gostujočih branilcev spretnejši Tavares, ki je ciljal proti oddaljenejši vratnici, a bil premalo natančen.
66′ – Birkirkara je izvedla hiter polprotinapad, ki pa se je po dotiku Arghus končal s kotom, po katerem pa gostje niso uspeli ogroziti mariborskih vrat. Po kotu so v protinapad krenili domači, po podaji Boharja je do strela prišel Milec, ki je sicer še tretjič zatresel mrežo malteškega gola, a se je po mnenju sodnikov ob oddaji žoge Boharja znašel v prepovedanem položaju.
68′ – Fajić je dobra dva metra pred golom izigral vratarja Haberja, nato pa slabo zadel žogo, lepa priložnost za povišanje vodstva je splavala po vodi.
71′ – Strateg vijoličastih Čačić je zaradi poškodbe prisiljen v drugo zamenjavo. Arghus zapušča igrišče, namesto njega v igro Potokar.
73′ – Po daljšem obdobju poizkus gostov, iz dobrih 20 metrov je preko gola sprožil Shodiya.
77′ – Gostje so žogo po kotu uspeli izbiti  izpred svojega gola, a le na rob kazenskega prostora, kjer je iz voleja poizkusil Bohar. Gostje so strel odbili, nato pa fliper v kazenskem prostoru, gostje so dvakrat blokirali poizkus Potokarja, kot zadnji pa je streljal še Rajčević, vendar meril v vratarja Haberja.
78′ – Handanović bi pred golom skorajda izgubil žogo, potem, ko se je lotil preigravanja Temileja, na srečo brez posledic za vijoličaste.
82′ – Trener Birkirkare je v 82. minuti povlekel še zadnjo menjavo, v igro je poslal Triganza, ki je na prvi tekmi v zadnjih trenutkih tekme stresel okvir vrat.
86′ – Zadnja menjava tudi pri domačih, iz igre Fajić, namesto njega v igro Mendy.
88′ – Nov nenevaren poizkus gostov, iz razdalje je mimo gola streljal rezervist Triganza.
90+’ – Poizkus rezervista Mendya, ki pa je iz roba kazenskega prostora sprožil preveč po sredini in Haber je žogo brez težav ukrotil.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…