[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=785]

V Ljudskem je vse pripravljeno za novo slavje vijoličastih, ki lahko danes dokončno potrdijo dvanajsti naslov državnih prvakov. Mariborčani gostijo Kranjčane, ki krvavo potrebujejo točke v borbi za obstanek med prvoligaško druščino. Lahko trmasti Gorenjci z novim presenečenjem, to jim je uspelo že konec lanskega leta, preprečijo veselje vijoličastih? V živo v tekstovnem prenosu na SNPortal.si.


90+4′ – Strel Palibrka, ki je streljal iz roba kazenskega prostora je odbil Handanović, sodnik Sagrković pa je zapiskal konec srečanja in veselje se je pričelo. MARIBOR JE ŠE DVANAJSTIČ DRŽAVNI PRVAK SLOVENIJE!
90+2′ – Srečanje je začasno prekinjeno, saj so navijači prehitro krenili na igrišče.
90+1′ – Bohar je krenil sam proti praznemu golu Triglava, saj je bil Curanović po kotu v kazenskem prostoru Maribora, a so sodniki akcijo prekinili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.
90′ – V Ljudskem vrtu bomo spremljali še dve minuti sodnikovega podaljška.
87′ – Gorenjci so najprej blokirali poizkus Cvijanovića, nato pa je slednji na desni strani kazenskega prostora našel Tavaresa, ki je sprožil iz prve, a je žoga po voleju končala za kranjskimi vrati.
86′ – Tudi domači z menjavo, Mendyja je zamenjal Bohar.
85′ – Gostje so posegli še po zadnji menjavi, Majcna je zamenjal A. Poplatnik.
81′ – Vratnico so zatresli tudi gostje, a je bil Majcen ob predložku Redžića v prepovedanem položaju. Brkić pa je posegel po drugi menjavi, mladega Udoviča je zamenjal izkušeni Brajić.
80′ – Rumeni karton je zaradi igranja z roko prejel Palibrk, nogometaš Triglava.
74′ – Mendy je na levi strani igrišča, na robu kazenskega prostora izsilil prekršek Dialla, Cvijanović je po prostem strelu pred golom iskal enega od soigralcev, a žoga ni našla poti skozi obrambo.
71′ – Fajić se je nekaj sekund po zadnjem poizkusu tudi poškodoval, namesto strelca obeh zadetkov pa je Šimundža na igrišče poslal Cvijanovića.
68′ – Fajić je imel lepo priložnost, da se med strelce vpiše še tretjič, a je strel iz roba kazenskega prostora zaustavila leva vratnica.
65′ – Prva menjava tudi pri gostih, trener Brkić je iz igre potegnil Križaj, v igro pa je vstopil M. Peternel.
62′ – Nov poizkus proti vratom Kranjčanov, tokrat je iz roba kazenskega prostora meril Tavares, Curanović pa je žogo odbil v kot, po katerem je do strela z glavo prišel Mendy, a se je žoga od enega gostujočih branilcev odbila v kot. Po katerem je po krajši kombinaciji z glavo zapretil še Fajić, Curanović je imel kar nekaj težav z zaustavljanjem žoge, a jo je naposled le ukrotil.
61′ – Odličen prodor Vilerja, ki se je odločil za strel iz leve strani kazenskega prostora, a je Curanović bil dovolj pozoren.
56′ – Prva menjava v domačih vrstah, Vršiča je zamenjal Dervišević, v obrambo se je po izključitvi Arghusa pomaknil Filipović.
55′ – Milec je poslal nevaren predložek iz desne strani igrišča, pred golom pa sta bila v najboljšem položaju Tavares in Mendy, do strela z glavo je prišel slednji, a se je Curanović izkazal z lepo obrambo in žogo odbil preko gola. Po kotu pa je po podaji Rajčevića slabo streljal Mendy.
50′ – Drugi rumeni in posledično rdeči karton za Arghusa, ki je na sredini igrišča s prekrškom nad Majcnom prekinil protinapad Triglava.
49′ – Nova lepa priložnost vijoličastih. Mendy je prišel do žoge na desni strani igrišča in pred golom iskal Fajića, ki pa je na bližnji vratnici streljal mimo vrat.
46′ – Uvod v drugi polčas je postregel s priložnostjo. Vršič se je znašel sam pred vratarjem Curanovićem, a je slednji dobil soočenje.

42′ – GOOOL! Maribor znova vodi. Nepopustljivi Fajić v kazenskem prostoru kranjskim branilcem ni dovolil, da bi mu odvzeli žogo in žoga pa se je po strelu iz bližine nekako le splazila mimo dlani Curanovića.
39′ – Klemenčič je 22 metrov od gola podrl Mendyja, prosti strel je izvedel Milec, meril v zgornji desni kot kranjskega gola, a zatresel le vrh mreže.
37′ – Tretji poizkus Filipović na današnji tekmi, prvi v okvir gorenjskih vrat, a je Curanović z nekaj težavami žogo le ukrotil.
35′ – Gorenjci so uspeli dvakrat zapored izbiti predložek Milca, ki je pred golom iskal Fajića.
31′ – GOOOL! Izenačenje v Ljudskem vrtu. Prvi pomočnik Povšnar je spregledal prepovedani položaj Redžića, ki je krenil proti vratom Maribora, v kazenskem prostoru iz igre vrgel Arghusa in z diagonalnim strelom zaključil v desni spodnji kot vrat Handanovića.
29′ – Sodnik Sagrković je posegel po prvem rumenem kartonu, pokazal ga je Arghusu, ki je na sredini igrišča podrl Redžića.
25′ – Pritisk Mariborčanov se stopnjuje, na desni strani kazenskega prostora je do žoge prišel Mertelj, a iz pol-voleja streljal preko prečnika.
23′ – Nov poizkus Filipovića, tokrat je streljal z dobrih 20 metrov, a znova sprožil preko vrat.
21′ – Nepopustljivi Filipović je na desni strani igrišča pred golom gostov odvzel žogo, jo spravil do Tavaresa, ta pa je pred kazenskim prostorom našel Mertlja, ki je streljal iz obrata, po strelu pa so domači zahtevali igranje z roko v kazenskem prostoru.
17′ – GOOOL! Predložek Vilerja so Kranjčani uspeli izbiti, a so vijoličasti znova prišli do žoge, po predložku Milca pa je z glavo zadel Fajić.
13′ – Poizkus Filipovića, gostje so po predložku iz desne strani igrišča žogo izbili iz svojega kazenskega prostora, iz 25 metrov pa je sprožil Filipović, vendar meril preko vrat Triglava.
4′ – Prva nevarnejša akcija, zapretili so gostje, iz leve strani je iz roba kazenskega prostora streljal Palibrk, a streljal mimo leve vratnice.
1′ – Iz sredine igrišča začenjajo gostje, ki igrajo v beli opravi, Mariborčani v tradicionalni vijoličasti opremi.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…