[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=315]

V Zavrču je padel tudi evropski Maribor. Varovanci trenerja Viktorja Trenevskega so pretili predvsem preko hitrih protinapadov in prekinitev. Po eni izmed njih so tudi povedli, potem ko je odbito žogo po prostem strelu Nikole Šafarića, v mrežo pospravil Peter Murko. Zavrčani so s potrpežljivo igro v obrambi predvsem v prvi uri igre povsem onemogočili glavna mariborska orožja, zato je moral strateg Ante Čačić v zadnje pol ure v igro poslati tudi Marcosa Tavaresa in Nusmirja Fajića, ki pa nista uspela preobrniti rezultata. Damjan Bohar in Goran Cvijanović sta sicer poslala nevarni žogi proti golu, a brez uspeha. Domačini so zapravili še nekaj lepih priložnosti, aktivna sta bila predvsem Jure Matjašič in Josip Golubar. Zavrčani so po novem uspehu zaostanek za vijoličastimi znižali na dve točki.


1′ – Zavrčani so ob koncu uvodne minute že zatresli mrežo, a je bil Matjašič po sodniški odločitvi v prepovedanem položaju.
5′ – Znova je poizkušal Matjašič, njegov strel pa je zletel ob desni vratnici mariborskega gola.
7′ – Prvi mariborski poizkus, završki obrambi je pobegnil Mendy, a je zgrešil vrata domačih.
9′ – Zopet v priložnosti hitri Matjašič, ki je prodrl iz leve strani in se znašel sam pred Handanovićem, vendar streljal mimo vrat.
11′ – Po desni strani igrišča je krenil Kresinger, ki je poslal predložek na levo stran, kjer pa je Roj slabo zadel žogo in zgrešil vrata.
15′ – Prvi rumeni karton na tekmi. Jug ga je pokazal Rajčeviću, ki je dobrih 20 metrov od gola podrl prodirajočega Golubarja.
16′- GOOOL! Zavrčani so povedli. Prosti strel iz leve je izvedel Šafarić, Handanovič je strel le odbil, žogo pa je z glavo v gol pospravil Murko.
20′ – Domačini so preko Golubarja krenili v hiter protinapad, slednji je žogo podal na desno stran do Kresingerja, ki je iz roba kazenskega prostora meril v naročje Handanovića.
24′ – Nova priložnost za domače. Na vrhu kazenskega prostora je po podaji Golubarja do strela prišel Kurbus, ki pa je meril preveč po sredini in Handanović je strel odbil.
27′ – Priložnost za vijoličaste. Po predložku Trajkovskega je žogo pred golom zgrešil Mendy. Gostje so iztržili le kot.
30′ – Domači bi lahko povišali vodstvo. Najprej je streljal aktivni Matjašič, a je Handanović strel odbil, še lepšo priložnost pa je zapravil Kelenc, čigar strel so gostujoči branilci blokirali.
39′ – Po kotu in gneči v kazenskem prostoru je Kresinger z glavo sprožil mimo desne vratnice mariborskih vrat.
42′ – Matjašič je znova krenil proti golu Maribora in bil hitrejši od Milca, a je Handanović šel še pravočasno iz vrat.
44′ – Kelenc je na desni strani izvajal prosti strel, a žogo poslal naravnost v naročje Handanovića.

46′ – Strateg gostov Čačić je pred začetkom drugega polčasa v igro poslal Črnica, v slačilnici pa je ostal Dervišević.
49′ – Prvi strel v okvir vrat v drugem polčasu. Po kotu Zavrča se je za strel iz vrha kazenskega prostora odločil Šafarić, a streljal prešibko in preveč po sredini.
52′ – Prosti strel za Zavrč dobrih 30 metrov od gola gostov. Z neposrednim udarcem proti golu je poizkusil Dugolin, vendar streljal preko gola.
60′ – Nekaj mirnejših minut sta prekinili dva poizkusa Kelenca. Najprej si je Handanović privoščil izlet iz vrat, a je Kelenc na levi strani igrišča slabo zadel žogo, v nadaljevanju akcije pa je drugi poizkus blokiral Rajčević.
62′ – Čačić je posegel po drugi zamenjavi. V zadnjih minutah nevidnega Mendya je zamenjal Tavares.
63′ – Novinec v vijoličastem dresu Ceppelini je skušal v kazenskem prostoru izsiliti prekršek in enajstmetrovko, Jug pa ga je zaradi simuliranja kaznoval z rumenim kartonom. Ob prekinitvi pa so vijoličasti izkoristili še zadnjo menjavo, v igro je namesto Ceppelinija vstopil Fajić.
64′ – Filipović je na robu kazenskega prostora igral z roko, po prostem strelu pa je preko gola sprožil Dugolin.
67′ – Prva prava priložnost Maribora za izenačenje. Na levi strani igrišča je prosti strel izvajal Cvijanović in sprožil neposredno na gol Zavrča. Žoga pa je oplazila le zunanji del mreže.
69′ – Nova priložnost za domačine. Iz desne strani je sprožil Kelenc, znova pa je bil na mestu Handanović.
78′ – Zavrčani so po pritisku gostov znova krenili v nevaren protinapad, v priložnosti se je znašel Golubar, ki pa je v kazenskem prostoru nastreljal Rajčevića.
79′ – Prva zamenjava tudi vrstah domačih, namesto Kresingerja je v igro vstopil Benko.
80′ – Kurbus se je odločil za strel iz razdalje, žoga pa je po strelu iz 30 metrov zletela tik ob desni vratnici Handanoviča.
81′ – Napeto je bilo v kazenskem prostoru Zavrča. Fajić je izigral svojega čuvaja, a nato pretiraval in žogo je končala v rokah vratarja Finka.
83′ – Lepa priložnost za vijoličaste. Bohar je bil hitrejši in spretnejši od Roja, a Fink ni dovolil izenačenja.
85′ – Igro zapušča aktivni Matjašič, ki je mariborski obrambi povzročil precej težav, priložnost pa bo v zadnjih minutah dobil Sreš.
88′ – Mariborčani skušajo v zaključku tekme priti vsaj do remija. Tavares je tako potegnil v napad, skušal s predložkom zaposliti Fajića, a je žogo pobral Fink.
90′ – Prvi rumeni karton tudi za domače moštvo, po prekršku na sredini igrišča ga je prejel Dugolin. Mariborčani so v nadaljevanju skušali izkoristiti zaspanost domače obrambe, a je bil Fink dovolj pozoren.
90+’ – Zavrčani so sodnikov podaljšek izkoristili še za taktično menjavo in namesto Dugolina v igro poslali Fučka.
90+’ – Jug je zaradi simuliranja rumeni karton pokazal Trajkovskemu, zaradi ugovarjanja pa še Milcu.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani še trdneje na vrhu lestvice

NK Celje je v 9.krogu Prve lige Telemach na domačem stadionu Z’dežele gostilo ekipo …