[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=12]

Prva domača tekma Gorice v novi sezoni je v Športni park, tudi zaradi sodelovanja z Parmo, privabila nekaj več gledalcev kot ponavadi. V zelo vročem in soparnem vremenu se jih je zbralo nekaj več kot 500. Domači trener Apolloni postave ni veliko spreminjal, namesto Živca je zaigral Lapadula. Na drugi starani je strateg Domžal naredil tri zamenjave v primerjavi s prejšnjo tekmo. Kousa je zamenjal Zec, namesto Gorenca Stankovića je igral Parker, Mijić pa je dobil prednost pred Goranom Vukom.


Tekma se je začela zelo dinamično in z veliko mero odločnosti na obeh straneh, da bi prišli čim hitreje do zadetka. Prvi so zapretili domačini prek Code, kateri je v 14. minuti iz roba kazenskega prostora streljal, Vidmar je žogo odbil, do katere je prišel Lapadula, ki pa je na pol streljal na pol podal, na drugi vratnici pa je zamudil Vanzo. Že v naslednji minuti je z glavo po podaji Code poskušal Vetrih, a je šla žoga čez gol Domžal. V 17. minuti prva priložnost Domžal. Po podaji Vuka z leve strani je do žoge prišel Mijić, Cordaz je žogo odbil, domači so slabo izbijali in do žoge je v kazenskem prostoru prišel Parker, ki je poskušal z strelom, a je bil goriški čuvaj mreže še enkrat na mestu. V 27. minuti pa najlepša priložnost za Gorico v prvem polčasu, po globinski podaji do Code, je ta z strelom po tleh že premagal Vidmarja, a je iz gol črte žogo izbil Zec. Pet minut kasneje nova lepa akcija domačinov, Celcer je z diagonalno podajo našel Lapadullo, ki je iz desne strani poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je Coda brez razmišljanja z volejem odlično streljal, z odlično obrambo pa se je še enkrat izkazal Vidmar. Do konca polčasa so imeli domačini še nekaj priložnosti, Coda je poskušal iz prostega strela, ampak je Vidmar brez težav strel ubranil, poskušal je tudi Vetrih, ampak neuspešno, v zadnji minuti pa je od daleč močno sprožil tudi Vanzo, a meril za las čez gol.

Drugi polčas so bolje odprli Domžalčani, a do prve priložnosti so prišli domačini. V 51.minuti je Šiok poslal predložek v kazenski prostor, neovirano je do strela z glavo prišel Vanzo, ki pa je meril mimo gola Vidmarja. Čez dve minuti znova odličen poizkus Code, Vidmar pa je še enkrat ubranil strel. Na drugi strani je za Domžalčane poskušal Parker, a meril prek vrat. V 59.minuti je razpoloženi Bazzoffia preigraval po desni strani ter prišel tudi do strela, vendar je bil Vidmar spet na mestu. V nadaljevanju srečanja so domačini padli v igri, gostje pa so postajali vse bolj nevarni. V 69.minuti so izvedli lepo akcijo po levi strani. Janža je podal Vancaš Požegu, ta je v kazenskem prostoru zaposlil Gorana Vuka, kateri je z strelom po tleh zadel zunanji del vratnice. Nato so imeli Domžalčani vse več in več od igre, vse bolj so pritiskali na obrambo Gorice, manjkal je le konkretnejši zaključek, na drugi strani pa so imeli domačini nekaj priložnosti iz protinapadov, a so vsi poizkusi zleteli mimo vrat Domžalčanov. V 88. minuti pa gol za Domžale, Janža je poslal predložek, Zec je na drugi vratnici vrnil žogo pred gol domačinov, ti so žogo izbili samo do Banovića, kateri je z močnim strelom popeljal goste v vodstvo. Ko smo vsi mislili, da je tekma že končana je sledila infarktna končnica. Goričani so poskušali s preskok igro, kar se jim je obrestovalo v 92. minuti, ko je po globinski podaji Ndiaye ostal sam in iz desne strani kazenskega prostora meril v daljši kot gola Domžal ter zadel za izenačenje. Domačini, polni adrenalina po izenačenju, so hitro pritisnili na goste, sledil je še šok, na desni strani je gostujoči igralec lepo preigraval, podal v kazenski prostor, kjer je z lepim strelom in s svojim prvim v Prvi Ligi Aleks Pihler Domžalčanom prinesel vse tri točke, ter prehitel sodnika Skomino, ki je takoj po zadetku odpiskal konec tekme.

Goričani lahko žalujejo za zapravljenimi priložnostnimi, kajti imeli so jih kar veliko. Lahko pa jih skrbi, da so fizično zelo padli v drugem polčasu. Treba pa jim je dati še nekaj časa, saj še niso najbolje uigrani. Naslednjo tekmo igrajo v gosteh proti ambicioznem Zavrču. Na drugi strani se gostje lahko zahvalijo razpoloženemu Vidmarju, so pa v drugem polčasu odigrali veliko boljše kot v prvem. Zmaga jim bo dala nekaj samozavesti, katere jim po hitrem izpadu iz Evrope zagotovo primanjkuje.

Avtor: Iniesta
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…