Velenjčani tudi v četrtem spomladanskem obračunu niso uspeli doseči zadetka. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so tokrat gostili novomeško Krko, ki ima drugo najslabšo obrambo lige, a so tudi Dolenjci tokrat svojo mrežo ohranili nedotaknjeno in strelski post knapov podaljšali na dolgih 369 minut. So pa Velenjčani še tretjič v spomladanskem delu sezone mrežo ohranili nedotaknjeno.


Pred vsega 350 gledalci so boljšo predstavo prikazali domači, a priložnosti niso uspeli pretvoriti v zadetke. Po uvodnih minutah tipanja so prvi zapretili Velenjčani. Po prostem strelu je sprožil Jelić, a je Rudar prišel zgolj do kota, po katerem je streljal še Bolha, a tudi on neuspešno. Nato sta okvir vrat zgrešila še Babić in Trifković, ki ni izkoristil lepe podaje Firerja, saj je iz ugodne pozicije meril preko vrat. Gostje so odgovorili s strelom Perića, ki pa ni uspel premagati domačega vratarja Rozmana. V 22. minuti so dve priložnosti za vodstvo zapravili Velenjčani. Najprej je s strelom iz 30 metrov nevarno sprožil Firer, a je presenečeni Mitrović s skrajnimi močmi žogo izbil v kot, po katerem je z glavo streljal Džinić, a se je Mitrović izkazal z dobro obrambo, drugo polovico polčasa pa so zaznamovale predvsem številne prekinitve in prekrški.

Tudi v drugi polčas so bolje krenili knapi, v peti minuti nadaljevanja je z roba kazenskega prostora sprožil Babić, a je gostujoči čuvaj mreže žogo znova izbil v kot. Sedem minut zatem je z roba kazenskega prostora sprožil tudi Firer, a je žoga za las zgrešila levo vratnico. Dolenjci so si prvo priložnost v drugem polčasu priigrali v 59. minuti, ko pa Fuček ni izkoristil dolgo podajo Mojstrovića, a nato sprožil mimo gola. Sledilo je slabo nadaljevanje, čeprav so knapi pritisnili proti vratom Krke, pa sta strela Knezovića in Babića zgrešila okvir vrat. Zaključno žogico so imeli po zgrešenih priložnostih Rudarja gostje, V tretji minuti sodniškega dodatka je nevarno sprožil Palić, a se je z obrambo izkazal domači vratar Rozman.

Velenjčani bodo imeli novo priložnost za prekinitev strelskega posta v soboto, ko gostujejo v Gorici, ki so jo Novomeščani ujeli s četrtim remijem sezone. Novomeščani v nedeljo na domačem igrišču gostijo Koprčane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…