Mariborčani se pripravljajo na prvo gostovanje v letošnjem letu. Vijolice bodo gostovale v Velenju, kjer v dveh jesenskih tekmah še niso uspeli slaviti. Obračun v državnem prvenstvu, ki ga je tedaj vodil pomočnik Saša Gajser, ni ponudil zadetkov, prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenija se je zaključila z zmago knapov, ki pa so jim vijolice dvakrat vrnile v Ljudskem vrtu.


“Rudar je neugoden nasprotnik. Še posebej so drugačni na domačem igrišču, zato se že od sobotnega večera ukvarjamo le s tekmo v Velenju. Moramo se prilagoditi tamkajšnjim razmeram. Ob tem imamo precej težav s poškodbami, vendar ne spreminjamo načrtov. Odigrati želimo dobro tekmo in zadržati psihološko trdnost, kot smo jo imeli na derbiju. Namen je igrati z napadalno usmeritvijo in odgovorno v fazi branjenja,” pred prvim gostovanjem po povratku v Ljudski vrt poudarja Darko Milanič, ki pričakuje motiviranega tekmeca in predstavo, v kateri se knapi ne bodo zgolj branili: “Domači nogometaši bodo želeli biti ustvarjalni v igri, ker imajo tako sestavljeno moštvo, naš namen pa je vzeti zadeve v svoje roke in narekovati ritem. Moramo biti zelo dinamični. Imamo veliko kakovosti, ki pa jih moramo skozi moštvenih duh izraziti na igrišču.”

"Rudar je neugoden nasprotnik. Moramo se prilagoditi tamkajšnjim razmeram." (Foto: Jure Banfi)
“Rudar je neugoden nasprotnik. Moramo se prilagoditi tamkajšnjim razmeram.” (Foto: Jure Banfi)

Maribor v nadaljevanju sezone še ni uspel doseči zadetka, bi lahko strelski post prekinil Jean Philippe Mendy? Francoz je pred tednom izpadel iz kadra za tekmo z Olimpiji, saj ga je visoka telesna temperatura položila v posteljo. “Dva dni pred derbijem sem, žal, dobil vročino in obležal v postelji. Živo srebro je prilezlo do 39. V tem tednu sem se vrnil na treninge, opravili smo dobre priprave in vsi smo v pričakovanju novega izziva,” poudarja Francoz v mariborskem napadu in dodaja, da bo ključ do zadetkov tudi neobremenjenost: “Trener bo odločil, kdo bo igral. V uvodnih dveh tekmah nam je zmanjkalo sreče pri zaključnih udarcih, toda ne smemo si ustvariti pretiranega pritiska. Gol bo prišel iz naše dobre igre. Gostovanja pri Rudarju so vedno zahtevna, toda verjamem, da se bomo v soboto zadovoljni vračali domov.”

Gostje bodo sicer nastopili v precej premešani zasedbi, saj je zaradi prepovedi igranja že odpadel Mitja, težave s poškodbo pa mučijo tudi Marwana Kabho, ki se je na seznamu poškodovanih pridružil že dlje časa odsotnemu Mateju Palčiču. Zato pa si lahko vsaj nekaj krstnih minut v vijoličastem dresu skoraj zagotovo obetata Valon Ahmedi in Amar Rahmanović, ki se bosta po besedah Milaniča v kadru za tekmo v Velenju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…