Medtem ko je za nogometaši ljubljanske Olimpije že dobra polovica priprav v Turčiji, Domžalčani pa na turško sredozemsko obalo odpotujejo jutri, so se na pot danes zjutraj odpravili tudi nogometaši Maribora, ki bodo še četrto leto zapored osrednji del zimskih priprav opravili v turističnem Beleku.


Za razliko od prejšnjih let so vijoličasti proti Antalyji krenili z domačega mariborskega letališča, s čarterskim letom, zaradi česar bodo lahko turško zelenico preizkusili že danes popoldne. Ante Šimundža je na spisek nogometašev uvrstil devetindvajseterico, ob standardni zasedbi je poleg tudi pet članov B ekipe. Žan Vidic, Dino Hotić, Daniel Vujčić, Sven Dodlek in Martin Kramarič so se na letalu pridružili Jasminu Handanoviću, Matku Obradoviću, Aljaža Cotmanu, Aleksandru Rajčeviću, Marku Šulerju, Arghusu, Žigi Živku, Mitji Vilerju, Eriku Janži, Petru Stojanoviću, Alešu Mejaču, Robertu Pušaverju, Alešu Mertlju, Željku Filipoviću, Amirju Derviševiću, Welleju Ndiayeju, Agimu Ibraimiju, Damjanu Boharju, Sintayehu Sallalichu, Daretu Vršiču, Marcosu Tavaresu, Jeanu Philippu Mendyju, Luki Zahoviću in Daliborju Volašu. Zaradi poškodbe je doma ostal Ranko Moravac, bolezen pa je pot preprečila tudi Damjanu Vukliševiću.

Mariborčani bodo v Turčiji trenirali vse do 14. februarja in v tem času odigrali tudi šest pripravljalnih tekem. Prvo že v torek, ko se bodo pomerili s poljskim Belchatowim. Kasneje sledijo še obračuni z BATE Borisovim, Litexom, Steauo, Györom in Partizanom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…