Čeprav so iz domžalskem tabora bo ob slovesu Nejca Vidmarja, ki je okrepil Olimpijo, sporočili, da bodo zaupali domačim vratarjem, je vseeno prišlo do manjše spremembe načrtov. Vodstvo kluba se je za enoinpolletno sodelovanje dogovorilo tudi s francoskim čuvajem mreže Axelom Maravalom, ki bo z novimi soigralci danes odpotoval tudi v Turčijo.


Domžalska odločitev niti ni presenetljiva, saj ima Dejan Milić precej težav s poškodbami, Ajdin Mulalić pa bi kot državljan Bosne in Hercegovine zasedal eno od treh mest tujca, za omenjena mesta pa se borijo tudi Kenan Horić, Aladin Šišić, Juninho in novinec Filip Janković. “Prvi vtis o novem okolju je zelo dober. Klub deluje kot družina, saj je vse blizu in tudi ljudje so izjemno prijazni. Poleg tega imamo blizu restavracijo, kjer igralci skupaj jemo in se družimo tudi izven garderobe. Takšne podrobnosti pozitivno vplivajo na moštveni duh,” je po sklenitvi dogovora dejal 22-letnik, ki je bil nazadnje član francoskega drugoligaša Arlesa, v golu katerega je v lanski sezoni zbral tudi sedemnajst nastopov. Prejel je 23 zadetkov, štirikrat je mrežo ohranil nedotaknjeno. Od oktobra naprej je bil nogometaš rojen v Marseillu brez kluba, pred lansko sezono pa se je Maravel kalil pri Monacu. S klubom iz monaške kneževine je vratar sklenil tudi triletno pogodbo ter bil pod vodstvom trenerja Claudia Ranierija tudi tretji vratar članske ekipe, takoj za Danijelom Šubašićem in Sergiom Romerom.

Maraval se je o Domžalah pozanimal tudi pri Antoninu Trillesu, nekdanjem vratarju Domžal, s katerim sta nekaj časa trenirala pri Arlesu, Francoz pa se zaveda konkurence, ki ga čaka v Domžalah: “Konkurenca za mesto prvega vratarja je ostra v vseh klubih. Trener mi je pred podpisom pogodbe pojasnil situacijo. Tisti, ki ga bo najbolj prepričal, bo postal prvi vratar kluba. Vesel sem, da imam konkurenco znotraj ekipe, saj je to edini način, da vsi napredujemo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…