Celjane pred sredinim pokalnim finalom na koprski Bonifiki danes čaka še gostovanje v Ljubljani. Grofje bi si z zmago in tremi točkami lahko zagotovili evropsko vozovnico, kar bi četi trenerja Simona Rožmana precej olajšalo sredin obračun s Koprčani. V Stožicah bo priložnost za vrnitev na igrišča morda dobil tudi Blaž Vrhovec, ki je zaradi poškodbe zadnjih nekaj tekem spremljal s tribune.


“Težko je bilo spremljati soigralce s tribun, tako da sem res že nestrpno pričakoval svojo vrnitev. Poškodbo sem ob pomoči zdravniške službe na srečo hitro saniral in bom tako nared za zadnje tri ligaške obračune, seveda pa tudi za pokalno finale. Predvsem slednjega se izredno veselim, saj predstavlja lepo priložnost, da se našim navijačem za vso dosedanjo podporo zahvalimo z močno želeno lovoriko. Seveda pa imamo nekoliko grenak priokus iz finala izpred dveh let, ko smo ravno v Kopru premoč morali priznati Mariboru,” je za klubsko spletno stran priznal kapetan celjske barke, ki v letošnji sezoni pljuje proti odličnemu rezultatu.

Vrhovec je zadnjo tekmo odigral sredi aprila, ko so Mariborčani v prvem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije slavili v Ljudskem vrtu, v sobotnem obračunu z Radomljani pa je nekdanji član Interblocka soigralce že spremljal z rezervne klopi. V obračunu z Olimpijo bi lahko zaigral tudi v začetni enajsterici: “Čaka nas izredno neugodno in kakovostno moštvo Olimpije, ki bo jutri še dodatno ohrabreno z željo po pozitivnem rezultatu. Za Ljubljančane jutri šteje le zmaga, tako da verjamemo, da se nas bodo lotili z vsemi močmi. V dvoboj se podajamo z našo uveljavljeno miselnostjo in željo po treh točkah. Kljub temu, da bi nam za dokončno potrditev Evrope zadostovala že točka, nikakor ne bomo preračunljivi, saj bi nas to lahko drago stalo. Verjamem, da se obeta kakovosten obračun in da si bomo priigrali dobro popotnico pred pokalnim finalom.”

Celjani so se sicer z zadnjih treh gostovanj v Stožicah vselej vrnili s polnim izkupičkom, takšnega scenarija pa se v savinjskem taboru nadejajo tudi tokrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…