V soboto se nogometno dogajanje vrača tudi v Slovenijo. Tekmi v Novi Gorici in Velenju se bosta pričeli že ob 15. uri, dobri dve uri zatem se bodo v štajerskem derbiju udarili Mariborčani in Celjani. V uvodni pomladanski tekmi se obeta lep obisk tribun Ljudskega vrta, padel bi lahko tudi rekord.


Že pred tedni so se v mariborskem klubu odločili, da bodo navijačem ponudili paket vstopnic za tekmi s Celjem in Olimpijo. Medtem ko bodo navijači za posamezno srečanje odšteli dvanajst evrov, so paket vstopnic za obračuna dobili za zgolj tri evre več. Tako ne čudi, da so pristaši vijolic dragocene lističi hitro pograbili, iz mariborskega prvoligaša pa so včeraj pozno zvečer sporočili, da bi lahko ob nadaljevanju predprodaje v takšnem ritmu sobotni dvoboj proti Celju na tribunah Ljudskega vrta spremljalo med šest in sedem tisoč gledalcev.

Tako bo v nevarnosti tudi najboljši obisk uvodne pomladanske tekme, Štajerci so razkrili, da si je največ gledalcev ogledalo obračuna v letih 1995 in 2002, ko so na mariborski zelenici gostovali nogometaši Olimpije in Kopra. Prvi pred 7000, drugi pred 6500 gledalci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…