Danes s pripravami na spomladanski del sezone kot zadnji izmed deseterice prvoligašev pričenjajo tudi nogometaši Gorice. Moštvo bo pozdravil italijanski strateg Cesare Beggi, še četrti trener v letošnji sezoni, ki bo imel za priprave dober mesec časa.


Po koncu sodelovanja s Parmo ostaja odprto vprašanje, s kom bodo Goričani sodelovali v prihodnje. Čeprav je bilo pred dnevi že možno prebrati, da je vodstvo goriškega prvoligaša tik pred sklenitvijo dogovora s Sampdorio, se to še ni zgodilo. To je v pogovoru za Primorske novice potrdil tudi Michele Dal Cin, športni direktor Gorice, ki pa je obenem razkril še, da klub iz Genove ni edini italijanski kandidat za sodelovanje. Plavi se dogovarjajo tudi s torinskim Juventusom: “Dogovori potekajo. Sklenili jih bomo z močnim oziroma stabilnim klubom. Ali bo to Juventus ali Sampdoria ali kdo tretji, se bomo še odločili. Predvidoma februarja, ko se bomo spet sestali. Četverica, peterica obetavnih mladih nogometašev iz omenjenih klubov bi namesto sedenja na klopi drugo oziroma tretjeligašev dobila priložnost igralskega razvoja pri nas. Jedro ekipe bi bilo domače oziroma slovensko. Ob zaslombi klubov, kot so denimo Milan, Juventus, Sampdoria, bi bili privlačni tudi za mlade slovenske nogometaše, ki bi v Gorici videli perspektiven klub.”

O kadrovskih spremembah za zdaj še ni uradnih novic. Alberto Gallinetta je bil po vseh zapletih pred tedni le registriran kot član kluba in bo v vratih verjetno nasledil Vasjo Simčiča, v novogoriški Športni park pa naj bi se preselil tudi Adnan Golubović, trenutno vratar kranjskega Triglava, ki se je na preizkušnji dokazoval že konec minulega leta. Med potencialnimi okrepitvami pa naj bi se znašla prav dva nogometaša črno-belih. Prvi je 19-letni Romun Vlad Marin, ki so ga Torinčani posodili v tretjeligaško Messino. Mladinski reprezentant Romunije se najbolje znajde na poziciji levega bočnega branilca, ki ga Goričani krvavo potrebujejo. Litovec Vykintas Slivka, trenutno nogometaš Modene, pa se najbolje znajde v osrčju zvezne vrste.

Dal Cin, ki v delovanje kluba vlaga tudi lastna finančna sredstva, se je razgovoril tudi o zaostalih obveznostih, saj je klub z izplačili v precejšnjem zaostanku. Že do konca meseca naj bi poravnali dve zaostali plači, v februarju in marcu pa skupno še tri. Klub pa ima tudi načrt za poplačilo obveznosti iz minulih sezon.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…