Domžalčani so se po treh tekmah brez polnega izkupička, potem ko so najprej izgubili s Celjani in Zavrčani, v sredo pa remizirali z Velenjčani, v Novem mestu veselili treh točk. Dobrih 300 gledalcev na Portovalu v sončnem vremenu ni moglo uživati v lepi nogometni predstavi, saj z izjemo uvodnih pet minut priložnosti, z izjemo zadetka v 87. minuti, praktično ni bilo. Kljub temu gredo tri točke zasluženo v Domžale, saj so slednje že v tretji minute po strelu Simića stresle tudi okvir vrat, za zmago pa je v izdihljajih srečanja zadel Morel.


V srečanje so bolje krenili gostje, ki so nastopili brez Husmanija, Horića in Parkerja, saj so Domžalčani zapretili že v drugi minuti. Simić je na desni strani igrišča zaposlil Maksimovića, ta je močno podal pred domača vrata, vratar Pelin pa je let žoge uspel preusmeriti in nevtralizirati nevarnost. Že minuto kasneje se je zatresel okvir domačega gola. Janža je z nizkim predložkom na desni strani kazenskega prostora našel Simića, ki se je nemudoma odločil za strel v daljši vratarjev kot, a mu je veselje preprečila desna vratnica. Še tretjo nevarno akcijo so nogometaši vodilnega moštva lige izpeljali v peti minuti, ko je z vrha kazenskega prostora streljal Morel, a je bil Pelin na črti dobro postavljen. Nadaljevanje polčasa je prineslo nekoliko manj nevarnih akcij, zato pa je sodnik Jug med sedmo in deveto minuto v žepu kar trikrat iskal karton rumene barve. Pri domačih sta ga prejela Kastrevec in Buden, pri gostih pa je bil opomnjen Simić. Domžalčani so imeli tudi v nadaljevanju prvega polčasa žogo večino časa v svoji posesti, a se je domači obrambni zid, po začetnih težavah, v nadaljevanju precej bolje organiziral in varovancem Elsnerja ni dovoljeval, da bi si do odhoda na odmor pripravili še kakšno resnejšo priložnost. Domača mreža se je sicer zatresla v zadnji sekundi sodniškega dodatka, a je Jug z nekajsekundnim zamikom zadetek po prekršku Maksimovića nad vratarjem Pelinom razveljavil. Novomeščani si v prvem polčasu praktično niso pripravili priložnosti, so pa sredi polčasa zahtevali najstrožjo kazen, a je sodnik Jug zgolj zamahnil z roko.

Uvod drugega polčasa je prinesel še več nogometa brez pravih priložnosti. Domžalčani so imeli žogo v svoji posesti, a si ob dobro postavljeni domači obrambi in slabo izvedenih zadnjih podajah, niso uspeli pripraviti priložnosti. Domači so nekoliko pogumneje zaigrali v zadnji četrtini obračuna, ko je bil aktiven predvsem Fuček, v zadnjih tednih najboljši posameznik čete trenerja Rusa. Nekdanji član Zavrča je v 72. minuti najprej izvedel kot z desne strani igrišča, a je Skubic žogo odbil, nato pa se je do nje znova prebil Fuček, ki je podal pred vrata Domžal, a takrat pred golom ni bilo nobenega od soigralcev. V 81. minuti so prvega zaključnega poizkusa prišli tudi Domžalčani, z roba kazenskega prostora je z diagonalnim strelom v levi spodnji kot poizkušal povratni Vuk, a je Pelin žogo preusmeril mimo vratnice v kot, po katerem pa ni bilo nevarnosti za domača vrata. Domžalčani so, po slabem drugem polčasu obeh ekip, le prišli do vodstva in posledično tudi do zmage. V 87. minuti sta na desni strani igrišča kombinirala Vuk in Simić, ki je prodrl pred gol in streljal, a je Pelin žogo odbil, to pa je v mrežo s sedmih metrov potisnil Morel in se veselil še drugega zadetka v dresu Domžal. Gostje so v zadnjih minutah žogo pametno zadržali v svoji posesti in srečanje mirno pripeljali do konca.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…