Kot trdijo namigi s hrvaške strani, bo spomladi dres novomeške Krke nosil tudi Enes Novinić. Gre za nogometaša, ki se najbolje znajde v konici napada, kjer ima novomeški strateg Andrej Kastrevec trenutno na voljo zgolj mladi dvojec, Žigo Kastrevca in Kevina Kauberja.


Novinića ljubiteljem hrvaškega nogometa ni potrebno podrobno predstavljati. Danes 29-letni napadalec, ki se s 44 ligaškimi zadetki uvršča med 50 najboljših strelcev hrvaškega prvenstva, se je uveljavil v dresu varaždinskega Varteksa, pri katerem je hitro opozoril nase, a nato v nadaljevanju kariere ni uspel razviti vsega potenciala. Po Varteksu, ki je medtem že propadel in moral pot pričeti znova, je igral še za Karlovac in avstrijskega drugoligaša FC Lustenau, nazadnje pa je bil član koprivniškega Slaven Belupa, ki ga trenutno vodi Ante Čačić, nekdanji trener Maribora.

Pri hrvaških “farmacevtih” je jeseni odigral vsega dve tekmi, zato odločitev o predčasni prekinitvi dogovora ni bila presenetljiva. Tudi pri prvoligašu iz Portovala so dopoldne potrdili, da bo Novinić spomladi srečo preizkušal pri dolenjskem “farmacevtu”.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…