V Maribor znova prihaja velikan svetovnega kova, jutri bodo navijači vijolic lahko spremljali lanskega finalista v Ligi Evropa. Pobližje vam bomo predstavili tekmeca Maribora iz Liverpoola.


Liverpool Football Club je bil ustanovljen pred 125 leti, domače tekme igrajo na znamenitem Anfiled, kjer vsako tekmo iz grla navijačev doni pesem ˝You Will Never Walk Alone˝. Domača trdnjava velja za težko osvojljivo, kajti vsakemu klub je izjemno težko na srečanju proti ˝Reds-om˝, igralci so s pomočjo izjemnih navijačev pripravili marsikateri preobrat v evropskih tekmovanjih.

Zagotovo vsem znana je “Istanbulska noč”, kjer je izjemni Liverpool po zaostanku s 3:0 prišel do izenačenje ter po najstrožjih kaznih uspel premagali AC Milan za svoj peti evropski naslov. Nazadnje so bili uvrščeni v Ligo prvakov pred tremi sezonami, ko so skupinski del zaključili na tretjem mestu ter nadaljevali tekmovanje v Ligi Evropa.

“Redsi” v Premier ligi trenutno zasedajo osmo mesto, toda enako število točk ima tudi Chelsea, kateri se pa zaradi boljše gol razlike nahaja na petem mestu. Ravno Chelsea pa ni uspelo odnesti polnega izkupička iz Ljudskega vrta, kajti Mariborčani so z Londončani remizirali (1:1). Poudarimo lahko, da Maribor velja za drugačno ekipo, sploh ko igra doma.

Razlika v kakovosti in v vrtoglavih številkah glede obeh ekip, ki se bosta spopadli jutri zagotovo je. Na “Tranfermarketu” so ocenili, da je vrednost ekipe Maribor približno 14 milijonov evrov, če pogledamo v kader Angležev so številke nekolike drugačne. Skupna vrednost ekipe znaša dobrih 450 milijonov, medtem je najbolj vreden igralec Coutinho z vrednostjo 45 milijonov evrov.

Številke so eno, devetdeset minut v Ljudskem vrtu pa popolnoma drugo. Tako velike kot tudi male ekipe so se opekle v štajerski prestolnici in tudi zagotovo “Reds-om” ne bo lahko. Polne tribune pa zagotovo ne bodo v korist gostom, ki bodo res morali dokazati kakovost, da so boljši tekmec od lanskih državnih prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…