Včeraj Denis Šme, danes še Valon Ahmedi. Mariborčani so pred nekaj minutami potrdili še prihod četrtega zimskega novinca. Po treh nekdanjih članih Kopra, se v Ljudski vrti seli še bivši grof – Valon Ahmedi.


Mladi reprezentant Albanije, ki pa se lahko pohvali tudi z italijanskim potnim listom, zaradi česar pri vijolicah ne bo imel statusa tujca, je z Mariborom sklenil pogodbo do konca sezone 2018/19. Ahmedi, ki je oktobra dopolnil 21 let, je imel v minulem letu sicer precej težav s poškodbami, jeseni v štirinajstih tekmah ni uspel doseči zadetka, zato pa je slovensko javnost navduševal v jesenskem delu pretekle sezone, ko je bil ob Benjaminu Verbiču eden vlečnih konjev uspešnega celjskega voza. “Vse se je hitro razpletlo in vesel sem, da mi je namenjena takšna priložnost. Vem, da je Maribor najboljši klub v Sloveniji, to sem spoznal med letom in pol bivanja v Celju. Zahvalil bi se vsem, ki so mi omogočili prestop, zdaj pa se zame začenja novo obdobje. Želim se oddolžiti za zaupanje in pokazati na igrišču, zakaj so me izbrali,” je poudaril novinec v taboru aktualnih prvakov.

“Opozoril je nase s prikazanim v slovenski ligi, je reprezentant U-21, mlad, ambiciozen igralec. Takšnega talenta ne dobiš vsak dan, če ga imaš priložnost pripeljati v klub, je to treba izkoristiti. Pričakujem, da bo Valon pritisnil na naše virtuoze v ekipi in jim bo dihal za ovratnik,” pa je o nogometašu, ki se je v Celje preselil iz italijanskega tretjeligaša Süd Tirol in se od Arene Petrol poslovil s 34 ligaškimi tekmami, petimi zadetki in tremi asistencami, dejal Zlatko Zahovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…