[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=508]

Zavrčani so še na drugem medsebojnem obračunu prišli do zmage in treh točk. Gledalci, v Ljudskem vrtu se jih je zbralo dobrih 1500, so imeli znova kaj videti, saj so spremljali še eno lepo priložnost, padlo je kar sedem zadetkov, okvir vrat pa je dvakrat preprečil veselje nogometašev. Ob zadnjem žvižgu sodnika Skomine, ki je pokazal dva rdeča kartona, pa so bili vseeno srečnejši tisti, ki so pesti stiskali za Haložane.


Zavrčani so se znova poslužili recepta iz prvega medsebojnega obračuna v tej sezoni in že v uvodu tekme šokirali  Ljudski vrt. Mihelič je žogo na desni strani igrišča zavrnil do S. Čeha, ki je poslal predložek v kazenski prostor, na drugi vratnici pa je bil od Milca višji nekdanji član vijoličastih Kokol in s strelom ob desni vratnici premagal okamenelega Handanovića. Domači so do prve priložnosti prišli v 6. minuti, ko je Fajić slabo preusmeril predložek Milca, žoga pa je šla preko gola. V 13. minuti je Milec lepo prodrl po desni strani igrišča in poslal žogo do Tavaresa, ki je sprožil iz 10 metrov, s sijajno obrambo pa se je izkazal Fink, ki je žogo odbil preko gola. Gostje so znova zagrozili dve minuti kasneje, ko je po desnem krilu potegnil Golubar, nato v kazenskem prostoru pretiraval s preigravanjem in podal do Miheliča, ki je sprožil iz 20 metrov, Handanovića, ki je znova obstal na mestu, pa je rešil okvir vrat. Po nekaj minutah brez priložnosti so v 22. minuti znova poizkušali domači, a je Črnic iz roba kazenskega prostora meril točno v naročje Finka. Završki čuvaj mreže imel znova nekaj dela v naslednji minuti, ko je najprej po prodoru streljal Mertelj, nekaj sekund kasneje pa je po podaji Fajića Milec iz voleja meril preko gola. V 31. minuti pa so vijoličasti le prišli do izenačenja, Roj je  na desni strani podrl Črnica, žogo si je nastavil Viler in iz strani mojstrsko izvedel prosti strel, Fink je sicer skušal žogo odbiti, a je ta vseeno končala v mreži. V 42. minuti je po novi podaji iz desne strani igrišča z glavo sprožil Tavaresa, a je Fink prebral namero mariborskega kapetana. Minuto kasneje pa so vijoličasti ostali z igralcem manj, Vuklišević je na sredini igrišča storil prekršek na S. Čehom, Skomina pa mu je pokazal še drugi rumeni karton. Kljub temu se prevlada domačih ni končala, Fajić je v zadnji minuti rednega dela po podaji iz kota z glavo zatresel prečnik, minuto kasneje pa je žogo le spravil za hrbet Finka. Po globinski podaji Črnica se je znašel sam pred Finkom in ga z levico rutinirano premagal s strelom v daljši kot in postavil izid prvega polčasa.

Zavrčani so tudi drugi polčas začeli efikasno in v 3. minuti nadaljevanja znova zadeli. Kelenc je na desni strani igrišča izvedel prosti strel, poslal nevarno žogo pred gol domačih, kjer je najvišje skočil Kresinger in žogo ob desni vratnici poslal za hrbet Handanovića,  s šestim zadetkom v tej sezoni pa poravnal izid. V 56. minuti je po lepi akciji Fajić žogo spustil do Črnica, ta pa je iz roba kazenskega prostora meril mimo leve vratnice gostujočih vrat. Dve minuti kasneje so znova zapretili gostje, iz 20 metrov je streljal Kelenc, Handanović je žogo odbil do Kresingerja, ki je streljal, a bil ob strelu Kelenca v prepovedanem položaju. V 61. minuti pa so se moči na igrišču znova izenačile, Črničeva levica je na sredini igrišča končala pod stopalom Golubarja, ki je visoko dvignil nogo, Skomini pa ni preostalo drugega kot da poseže po drugi izključitvi na današnji tekmi. V 67. minuti so se v priložnost zopet znašli gostje, Kresinger se je hitro znašel v kazenskem prostoru, a se je tokrat izkazal Handanović. Trenerja sta vmes posegla po nekaj menjavah, pri gostih sta igro zapustila Roj in S. Čeh, ki sta ju na igrišču nadomestila Matjašič in Kurbus, pri domačih pa sta Bohar in Cvijanović zamenjala Črnica in Mezgo. Vijoličasti so proti golu gostov znova zapretili vijoličasti, a se je dvakrat izkazal Fink, ki je najprej s konicami prstov preusmeril poizkus Tavaresa, nekaj sekund kasneje pa po kotu in udarcu Rajčevića žogo odbil preko gola, po drugem kotu pa so poizkus Cvijanovića blokirali gostujoči branilci. V 77. minuti pa so znova udarili gostje, Handanović je slabo izbil žogo, Kresinger je bil najvišji v skoku, žogo spravil do Kelenca, ki je sprožil iz roba kazenskega prostora, Handanović se je žoge sicer dotaknil, a se je ta od leve vratnice le odkotalila preko črte v gol, za novo vodstvo Haložanov. Na nasprotni strani igrišča je bil nenatančen Tavares, ki je iz roba kazenskega prostora meril ob desni vratnici gostujočega gola. V 90. minuti pa so Zavrčani zapečatili usodo vijoličastih, Kelenc je na sredini igrišča prestregel slabo podajo Cvijanovića, po desni strani krenil v napad in z lepim predložkom na drugi vratnici našel Matjašiča, ki je sprožil mimo Handanovića, Rajčević je skušal odbiti, a le v prečnik, od koder se je žoga odbila v gol. Tekma je bila praktično že zaključena, a se je rezultat v sodnikovem podaljšku še enkrat spremenil, Tavares je meril iz roba kazenskega prostora, žoga je najprej končala v vratnici in se nato od Finka odbila v gol Zavrča, za končnih 3:4 in novo presenečenje Zavrča, ki z novo zmago ostaja na tretjem mestu.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…