[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=795]

V Ljudskem vrtu na zadnji tekmi prvenstva zadetkov ni bilo, saj sta mirovali mreži Domžal in Maribora. Srečanje je minilo predvsem v znamenju slovesa Dejana Mezge, ki se je od Ljudskega vrta poslovil v 25. minuti.


Uvodne minute niso prinesle dobre nogometne predstave, pet tisoč gledalcev je prvi poizkus videlo v 3. minuti, ko je iz desne strani kazenskega prostora streljal Kous, a meril preko domačih vrat. Tri minute zatem je iz velike razdalje poizkušal še Požeg Vancaš, a je bil Cotman na mestu. Vijoličasti so do prvega strela prišli ob koncu 19. minute, ko je Mendy izsilil prekršek Koruna, Viler paje s 23 metrov streljal v naročje Vidmarja. Še lepšo priložnost kasneje zapravil Moravac in z 10 metrov sprožil preko domžalskih vrat. Še pred tem pa nekaj ganljivih trenutkov, saj se je Ljudski vrt poslovil od Mezge, ki po sedmih letih in pol zapušča vijoličaste, na igrišču pa ga je v 25. minuti zamenjal Črnic. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa priložnostni in bilo na pretek, žogo pa so v svoji posesti držali Domžalčani, ki so si v 39. minuti pripravili novo priložnost. Majer je prestregel žogo na polovici Maribora, podal na levo stran kazenskega prostora, kjer je streljal Požeg Vancaš, a je Cotman poizkus mladega Belokranjca uspel zaustaviti. Pred vrati domačih je bilo nevarno tudi v zadnjih minuti prvega polčasa, po prostem strelu Janže je z glavo streljal Horić, a meril mimo desne vratnice mariborskih vrat.

Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel boljše nogometne predstave. V 59. minuti pa prva lepša akcija, pripravili so si jo Domžalčani, Aneff se je dobro znašel na desni strani kazenskega prostora, zaposlil Kousa, ki pa je s 5 metrov osamljen streljal preko vrat. Še lepšo akcijo so Domžalčani uprizorili minuto zatem, ko je po desni strani krenil Dobrovoljc, za svojim hrbtom pustil kar nekaj nogometašev v vijoličastem, a mu je veselje z obrambo preprečil Cotman. Slednji se je izkazal tudi v 69. minuti ko sta na levi strani igrišča kombinirala Janža in G. Vuk, ki je podal v kazenski prostor, kjer je žoga po odboju končala pri Janži, ki je pred dnevi dobil prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto, a je z 10 metrov sprožil preko vrat. V 73. minuti so do prvega pravega poizkusa v drugem polčasu prišli tudi domači, Tavares je na robu kazenskega prostora izsilil prekršek Dobrovoljca, ki je bil opomnjen z rumenim kartonom, prosti strel pa je izvedel Črnic, a je žoga zletela mimo leve vratnice. V 79. minuti nova priložnost gostov, ki so krenili v bliskovit protinapad, Aneff je v ogenj poslal hitronogega G. Vuka, ki se je znašel sam pred Cotman, a slabo zaključil mimo desne vratnice. Mariborčani, za katere se je zdelo, da le še čakajo na zadnji žvižg sodnika Žnidaršiča, so v 84. minuti zapretili še s strelom iz razdalje, a je poizkus Derviševića za las zgrešil okvir vrat. Mariborčani so sicer v prvi minuti podaljška zatresli mrežo, a je Arghus po podaji s prostega strela žogo v gol potisnil z roko. Čeprav so navijači na igrišče pritekli minuto prezgodaj, sodniku Žnidaršiču ni preostalo drugega, kot da konča tekmo, saj so igralci ostali brez opreme.

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…