Podobno kot v Zavrču, so tudi iz mariborskega tabora že sporočili nekaj podrobnosti v povezavi s pripravljalnim obdobjem za novo sezono, ko bodo vijoličasti znova naskakovali uvrstitev v skupinski del evropskih pokalov.


Trener Ante Šimundža bo svoje varovance prvič pozdravil 15. junija, ko se bodo nogometaši zbrali na tradicionalni večerji, a nekateri posamezniki bodo s pripravami začeli že dober teden pred tem, kar je za klubsko spletno stran povedal tudi 42-letni Mariborčan: “Premor bo kratek, le tri tedne. Za nekatere igralce z reprezentančnimi obveznostmi še manj. Zbor ekipe bo 15. junija na večerji, dan pozneje začenjamo s skupnimi treningi. To pa ne pomeni, da bo do takrat popolno mirovanje. Programi so izdelani in prilagojeni zahtevam, tako bomo s posamezniki začeli z aktivnostmi že prej. Prvi delovni dan za mlajše in za igralce, ki so imeli med sezono nekaj težav s poškodbami ali niso bili v polnem tekmovalnem ritmu, bo 9. junij.”

Šimundža bi utegnil sredi junija pozdraviti nekoliko drugačno zasedbo. Že sedaj je jasno, da vijoličaste zapušča Dejan Mezga, ki mu bo verjetno sledil tudi vratar Marko Pridigar, saj mu konec meseca poteče veljavna pogodba. Zvezna vrsta pa bi utegnila med poletjem doživeti še nekaj sprememb, najbolj zaželjena vijolica pa je v tem trenutku Francoz Jean Philippe Mendy. Že pred dnevi smo poročali o tem, da so se za 27-letnega napadalca zagreli trije francoski prvoligaši, St. Etienne, Toulouse in Nica, po besedah športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki se je razgovoril za včerajšnjo izdajo Ekipe, pa so v pisarnah pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta že zavrnili ponudbi izraelskega in turškega prvoligaša. Vodja športnega ustroja pri mariborskem klubu pa je obenem zanikal tudi besede igralčevega agenta Abdoulaya Diopa, da bi vijoličaste zadovoljil dvomilijonski znesek.

Če se ozremo v preteklost, bi lahko morebitne novince v Ljudskem vrtu pozdravili kaj kmalu, vsaj če sklepamo po minulih poletjih, ko je Zahovič nova imena predstavil vsega nekaj dni po koncu tekmovalnih obveznosti…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…