Znan je spored mariborski obveznosti v skupinskem delu Lige Europa. Vijoličasti bodo 19. septembra boj za napredovanje iz skupine D začeli proti ruskemu Rubinu iz Kazana, zadnjo tekmo skupinskega dela pa bodo odigrali v sredini decembra, ko v Maribor prihaja zmagovalec angleškega pokala Wigan.


“Ponosen sem, da sem del mariborske zgodbe, Maribor je že tretje leto zapored, kar je privilegij. Niti ena od skupin ni lahka, niti naša, v katero smo dobili ekipe iz kvalitetnih lig. Pred nami je drugačno tekmovanje, ne bo več izločilnega sistema. Nismo favoriti, bomo pa seveda na vseh šestih tekmah iskali priložnost za napredek ekipe in seveda tudi za tekmovalni uspeh. O kakšnih drznih napovedih ne bi govoril. Ko se pogledajo proračuni, so razmerja jasna. Toda ne odločajo le finance in tako imamo možnosti tudi mi. Pogumno se bomo lotili vseh šestih preizkušenj,” je o prvih vtisih po žrebu na tiskovni konferenci povedal Ante Čačić, ki se mu ni uresničila ena od dveh želja, da bi si zaradi težkih vremenskih razmer v Rusiji, gostovanja v Kazanu želel čimprej. Mariborčani namreč v Rusiji gostujejo šele konec novembra, ko bi znale biti razmere za nogomet že zelo zahtevne.

S trenerjem se je strinjal tudi tudi Damjan Bohar: “V skupino smo dobili odlične ekipe, bomo pa storili vse, da se izkažemo in skušamo osvojiti čim več točk. Rubin sodi med klube z neomejenim proračunom in z odličnimi dosežki, v svoji zasedbi pa imajo odlične nogometaše. Wigan je kot predstavnik otoškega nogometa vedno zanimiv nasprotnik, za igralce je posebno doživetje igrati v Angliji. Wigan je tudi zmagovalec angleškega pokala, kar je v angleškem prostoru zavidanja vreden dosežek. O Zulteju dovolj pove podatek, da so se do zadnje tekme borili za naslov belgijskega prvaka. Čaka nas zahtevna skupina, z zanimivimi tekmami in verjamem, da bomo dostojno predstavljali barve Maribora.”

Nato je besedo znova dobil hrvaški strateg, ki je povedal še nekaj o pričakovanjih pred začetkom skupinskega dela: “Verjamem, da bo šli vsi trije nasprotniki v tekme s polnim nabojem in brez popuščanja, zato nas čaka šest zahtevnih preizkušanj, ki pa se jih sam že veselim. In verjamem, da tudi vsi v in okrog kluba, naredili bomo vse kar je v naši moči, da bodo navijači tribune zapuščali zadovoljni. Če bo to dovolj za dober rezultat, pa bomo seveda šele videli. Bomo pa skušali osvojiti čimveč točk in izboljšati lanski dosežek, ko je Maribor zbral štiri točke.”

Tekme Maribora:
MARIBOR – RUBIN KAZAN; 19. september ob 19:00
WIGAN – MARIBOR; 3. oktober ob 21:05
ZULTE WAREGEM – MARIBOR; 24. oktober ob 21:05
MARIBOR – ZULTE WAREGEM; 7. november ob 19:00
RUBIN KAZAN – MARIBOR; 28. november ob 21:05
MARIBOR – WIGAN; 12. december ob 19:00

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…