Petkovo dogajanje je postreglo z dvema gostujočima slavjema. V Radomljah so se pričakovane zmage veselili Koprčani, v Celju pa smo videli presenečenje Krčanov, ki so po preobratu domov odnesli vse tri točke. Tako imajo Goričani priložnost, da se v današnji tekmi z Rudarjem vnovič oddaljijo od zasledovalcev, saj Celje in Koper zaostajata vsega dve točki. Še zanimivejši spopad se obeta v večernem terminu, ko se bosta v sosedskem derbiju udarila pokalna finalista.


A najprej na sever Primorske. Velenjčani bodo skušali v novogoriškem Športnem parku podaljšati trend rezultatov v medsebojnih tekmah letošnje sezone. Vsi trije dvoboji Gorice in Rudarja so se namreč končali z gostujočim slavjem, na lestvici pa precej bolje kaže sinje-modrim, saj so knapi po nekaj spodrsljajih že pred tedni izpadli iz bitke za Evropo, v kateri je trenutno kar polovica lige. A četa trenerja Mirana Srebrniča, ki bo evropsko vozovnico lovila brez pomoči prvega strelca Mirana Burgića, bi lahko z današnjo zmago zaključila boj peterice že zaključila. Ne gre verjeti, da bi lahko Primorci v zadnjih treh krogih zapravili pet točk prednosti.

Z novimi tremi točkami bi se Goričani aktivno vključili tudi v obračun za najmanj tretje mesto, saj bi se lahko povsem približali Domžalam ali Olimpiji, lahko pa tudi obema, če bosta pokalna finalista v večerni tekmi remizirala. V taboru gostiteljev se na lestvici ne ozirajo pretirano, a tudi Matija Boben poudarja, da si želijo pred domačimi gledalci vknjižiti novo zmago, s katero bi storili korak k Evropi. “Pozitiven pritisk mora biti vselej prisoten. Vsakič gremo na zmago. V tem delu sezone smo večino tekem odigrali dobro. Evropa bo naša, če bomo tako tudi nadaljevali. Če bomo pravi in bomo pokazali, kar znamo in pravi karakter, lahko tudi proti Rudarju pričakujemo zmago,” pravi branilec, ki ga verjetno čaka precej dela z Glavino in Maryjem.

Svoje načrte imajo tudi Velenjčani, ki po nedeljskem skalpu Olimpije vnovič nekoliko lažje dihajo, a obstanek v prvoligaški druščini še ni povsem zagotovljen. Marko Iharoš, ki je v ljubljansko mrežo pospravil pravi projektil, upa, da se knapom ne bo ponovil v letošnji sezoni že viden scenarij. Rudar je namreč po odmevnih skalpih že nekajkrat padel na trdna tla: “V prihajajočih tekmah bomo iskali ključne točke v borbi za obstanek v ligi. Po odličnem nedeljskem rezultatu si želimo vstopiti v pozitivno serijo. Do sedaj se nam je dogajalo, da smo po dobrih tekmah proti močnim ekipam nanizali serijo slabših rezultatov. Strokovni štab že pripravlja taktiko za tekmo z Gorico. Upam, da se bomo v Novo Gorico odpravili v polni zasedbi.”

Foto: JurijKodrun.com

Po zaključku dvoboja v Gorici bi lahko nekoliko težje dihali tako Domžalčani kot Ljubljančani, saj bi Primorci z zmago nedvomno povečali pritisk na pokalna finalista. Soseda, ki sta se v letošnji sezoni že nekajkrat izmenjala na lestvici, se bosta pred pokalnim finalom udarila še za prvenstvene točke, ki ju v želji po čimprejšnji potrditvi evropske vozovnice krvavo potrebujeta obe ekipi. “Resda nismo v dobri formi, ampak vem, da imamo dobro moštvo. Nekateri poškodovani igralci se vračajo, tako da smo optimistično razpoloženi in upamo na zmago,” sporoča Nemanja Mitrović, Domžalčan v ljubljanski obrambi, ki dodaja: “Do pokala je še slab mesec, tako da razmišljamo samo o naslednji tekmi. Vemo, kaj nam prinaša. Boj za drugo mesto, kar je zdaj naš cilj. Po slabi sezoni bomo na zadnjih tekmah poskušali popraviti vtis in končati na drugem mestu.”

Tako kot Ljubljančani, se tudi Domžalčani v zadnjem krogu niso proslavili, saj so se tudi rumeni z gostovanja v Kopru vrnili brez točk in s tremi zadetki v svoji mreži. Tako kot zmaji, se tudi v taboru Domžal ne ozirajo na pokalni spopad na Bonifiki. “Do tekme v Kopru je še precej časa, zato smo popolnoma osredotočeni le na tokratni derbi. Osnovni cilj še ni dosežen, tako da si preračunljivosti ne moremo privoščiti. O finalu bomo razmišljali po zadnji prvenstveni tekmi oziroma, ko bodo stvari v prvenstvu dokončno odločene,” poudarja Jan Repas, ki je odločil zadnji dvoboj Domžal in Olimpije.

“Vsaka ekipa proti nam igra polno motivirana in večinoma tudi nad svojimi zmožnostmi. Pričakujemo, da bo Olimpija v soboto na svoji najvišji ravni. Za zmago bo potrebno dati vse od sebe. Igrali bomo svojo igro. Želimo si ustvariti veliko priložnosti in z borbenostjo iz Ljubljane oditi s tremi točkami,” zaključuje Repas, ki kljub dejstvu, da je bil pozimi želja zmajev, dodaja, da je skalp Olimpije izjemno sladek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…