Mariborčani so zgodaj dopoldne poleteli proti skrajnemu zahodu Stare celine, v portugalsko prestolnico Lizbono, kjer jih jutri zvečer čaka peta tekma skupinskega dela Lige prvakov, vijoličasti se bodo merili s Sportingom, s katerim so pred tedni v Ljudskem vrtu že remizirali.


Štajerci so pot krenili iz graškega letališča, saj so bili že včeraj obveščeni, da zaradi goste megle polet z mariborskega letališča ne bo mogoč, zato se zjutraj na pot odpravili nekoliko prej in krenili proti severu. Na pot je odšlo tudi 23 nogometašev, med potniki so tako Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Matko Obradović, Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Soares Arghus, Žiga Živko, Mitja Viler, Aleš Mejač, Petar Stojanović, Robert Pušaver, Željko Filipović, Amir Dervišević, Aleš Mertelj, Welle Ndiaye, Sintayehu Sallalich, Damjan Bohar, Agim Ibraimi, Dare Vršič, Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy, Luka Zahović in David Biton. Prvič je med potniki tudi 19-letni Robert Pušaver, sicer član B ekipe, saj je Dejan Trajkovski poškodovan, o usodi Mitje Vilerja, ki je na tekmi s Koprom prejel udarec, pa bo odločal jutrišnji uradni trening.

Uradni trening bodo vijoličasti opravili danes ob 20. uri po slovenskem času, uro prej po lokalnem, jutri pa bo na sporedu še krajša dopoldanska vadba. S članskimi kolegi so sicer odpotovali tudi mladinci, ti bodo svojo tekmo odigrali že ob 12. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…