Triglav je že v prvem polčasu proti Rudarju odločno in z agresivno igro pokazal željo, da tri točke ostanejo doma. Kljub igralcu manj in dva zadetka, ki sta padla v prvem polčašu, je bilo dovolj za zmagoslavje in tri točke so ostale doma. Rudar je v drugem polčasu poskušal, vendar pa so bili njihvi napadalci neučinkoviti ali pa se je z izvrstnimi obrambami izkazal domači vratar Žan Pelko.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 33. krog. Glavni sodnik: Roman Glažar.
Kranj: Športni center Kranj, 250 gledalcev.

TRIGLAV 2:0 RUDAR
Strelci: Jelar (25), Đurković (39)

Triglav: Pelko, Zolić, Klemenčič, Sever, Jelar, Đurković, Krcić (90 Bukara), M. Poplatnik (57 A Poplatnik), Pokorn, Stojnić, Bubanja (89 Šujica). Trener: Dušan Kosić.
Rudar: Rozman, Stakić, Stjepanović (62 Podlogar), Firer, Krefl, Črnčič, Kašnik, Bratanović, Klinar (74 Rošer), Dedić (79 Jahić), Eterović. Trener: Jernej Javornik.

 

Do konca sezone so samo še 3 tekme, torej v igri je 9 točk, je bila današnja tekma zelo pomembna za obe ekipi, saj so razlike med šestouvrščeno in osmouvrščeno ekipo na lestvici zelo majhne. Domači trener Dušan Kosić ni mogel računati na kaznovanega Vlada Šmita, zaradi poškodbe pa manjkata Lamin Diallo in Klemen Šturm. V nasprotnem taboru pa so kaznovani kar štirje igralci: sebastjan Berko, Christian Babulović, Dalibor Radujko in Rajko Rotman.

Začetek ni bil posebej razburljiv, uvodne minute so pripadale Rudarju, vendar je Triglav počasi prevzemal pobudo na igrišču. Vmes so nekaj minut domači igrali z igralcem manj, saj je Alen Krcić prejel udarec v prst in je potreboval zdravniško pomoč. V 25. minuti pa veselje na domači tribuni. Kranjčani so izkoristili prvo priložnost, ko je Anže Jelar po natančni podaji žogo z glavo preusmeril v spodnji kot vrat Matjaža Rozmana. Po tem zadetku so se domači razigrali in potisnili goste v obrambo. Vseeno pa bi v 36. minuti lahko zadeli tudi gostje. Pred vrati Žana Pelka sta se znašla Elvis Bratanović in Mate Eterović, a se je prvi namesto za strel odločil za podajo, obramba domačih pa je nato žogo izbila. V 39. minuti so Kranjčani podvojili vodstvo, ko je Enis Đurković v samostojni akciji preigral dva igralca Rudarja in z močnim ter natančnim strelom še enkrat zatresel mrežo.

V drugem polčasu so domači zaprli igro, držali žogo v svoji posesti in se osredotočili na branjenje prednosti. Rudar je sicer imel pobudo, vendar brez prave nevarnosti za Žana Pelka. Nato pa so v 76. minuti ostali z igrlcem manj. Strelec drugega gola Enis Đurković je dobil še drugi rumeni karton zaradi nešportne poteze, ko je po prekršku jezno brcnil žogo. Rudar je še bolj pritisnil, stisnil Triglavane na svojo polovico in si ustvaril kar nekaj priložnosti, vendar pa gostje pobude in prednosti igralca več niso znali spremeniti v zadetke. Matej Podlogar in Elvis Bratanović sta se trudila, a kranjski vratar je tudi danes odigral vrhunsko in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Po 80. minuti je bilo pri nogometaših Rudarja mogoče opaziti, da so se že sprijaznili z današnjim porazom. Še zadnjo priložnost pa je že v sodnikovem dodatku zapravil Mate Eterović, ko je bil tik pred Pelkom, a je domači vratar še enkrat ostal zmagovalec in ni prejel zadetka.

Učinkovita igra v prvem delu, ki so jo Kranjčani kronali z dvema zadetkoma, je prinesle Triglavu tri točke. Kranjčani imajo zdaj 37 točk in so po točkah tri kroge pred koncem ujeli današnje tekmece, trenutno so na šestem mestu, Rudar pa je zdrsnil na osmo mesto. Triglav ima osem točk prednosti pred predzadnjim Aluminijem in deset pred zadnjo Muro.

Avtor: Aljaska

Foto: Miran Alijagić

{quickgallery}TriglavRudar_14-5-2013{/quickgallery} 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…