Čeprav v Radomljah vztrajajo pri tem, da se v boju za obstanek ne bodo predali, je vsaj na do sedaj videno, da bodo mlinarji težko splezali z repa lestvice. Kidričani zadnji ekipi prvenstva bežijo že za 12 točk, danes pa bi lahko prednost še povečali, saj rdeče čaka nov dvoboj s konkurentom za prvoligaški obstanek.


V Kidričevo prihaja Krško, ki ima pred popoldanskim obračunom pred zasledovalcem vsega točko prednosti. Jasno je, da bi nova zmaga Kidričanov prinesla zamenjavo na osmem mestu, a Posavci v boj s konkurentom ne odhajajo z belo zastavo. “V tem tednu smo naredili veliko. Verjamem, da smo pripravljeni na prvo prvenstveno zmago v letošnjem letu,” poudarja Filip Dangubić. S šestimi zadetki prvi strelec moštva tudi o tekmecu govori s spoštljivim tonom: “Aluminij je kvalitetna ekipa z dobrim trenerjem, zavedamo se, da nas čaka težko delo. Hkrati pa vem, da smo pripravljeni in verjamem v našo zmago. Upam, da nam bodo pri zelo pomembni tekmi pomagali tudi naši navijači, ki nam vedno dajo moč skozi celotno tekmo.”

“V analizi tekme z Radomljami smo videli, da je bilo nekaj dobrih, a tudi slabih stvari. Ta zmaga sicer izgleda visoka, a zavedamo se, da bi lahko igrali bolje,” pa pred novo preizkušnjo, ki lahko pomembno vpliva na borbo za obstanek, pravi Vedran Turkalj, ki tako kot Dangubić prihaja iz Reke. Branilec Aluminija pred obračunom s Posavci opozarja, da so glede na izenačenost nasprotnikov možni vsi trije razpleti, ob tem pa dodaja, da se Kidričani bolj kot na tekmeca ozirajo nase: “V nedeljo nas čaka derbi z ekipo, ki zasedo mesto lestvice višje od nas, a razmišljanje se ne spreminja. Kot pravi trener, ne smemo gledati na njih, gledati moramo na nas. Če bomo mi pravi, bo rezultat moral priti.”

Jeseni so bili z zmago in remijem uspešnejši Kidričani, ki so si v Krškem točko priigrali po pravi srhljivki v izdihljajih dvoboja, ko je sodniški dodatek ponudil kar dva zadetka, gostje pa so že igrali z dvema možema manj. Trenerja Petrovič in Grubor nimata težav s kaznovanimi nogometaši, v gostujočo ekipo se po prestani kazni vrača tudi Robert Pušaver.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…