Mariborčani so pred nekaj urami že prispeli v ruski Kazan, kjer jih jutri zvečer čaka zadnje evropsko gostovanje v tem letu. Vijoličasti še niso obupali nad napredovanjem, a jih v zadnjih dveh krogih čaka težka naloga, obenem pa niso odvisni le od lastnih predstav.


Za spletno stran mariborskega kluba je pred odhodom v Rusijo spregovoril Filipović: “Predstaviti se v čim boljši luči, želimo odigrati dobro tekmo. Zdaj je z nami že veliko mlajših igralcev, evropske tekme pa vsem prinašajo neizmerne izkušnje. Tudi za nas, ki smo že imeli nekaj preizkušenj na tem nivoju, imajo poseben, dragocen pomen. Vsaka tekma je nova zgodba, ob nabiranju izkušenj pa nas seveda zanimajo tudi točke. Po mojem mnenju so Rusi najboljša, najdražja ekipa v naši skupini. Igrajo po tleh, kar nam nekoliko bolj ustreza. Ne vem, kakšne bodo vremenske razmere v Rusiji, vendar upam, da ne bodo pretirano vplivale na igro. Potrebujemo pozitiven rezultat, da še lahko razmišljamo o napredovanju. Oni bodo želeli odpraviti vse dvome o potrditvi prvega mesta, mi pa bomo storili vse, da jim prekrižamo načrte,” je za spletno stran državnih in pokalnih prvakov povedal Ljubljančan na delu v štajerski prestolnici, ki bi lahko v napadu pogrešal tudi kapetana Tavaresa, saj je ta na tekmi z Domžalčani staknil poškodbo, zaradi katere v minulih dneh ni sodeloval v moštveni vadbi. Brazilec je obiskoval terapije in se posvetil predvsem teku, njegov nastop pa je vsaj zaenkrat še pod vprašajem.

Strateg vijoličastih Šimundža je v prestolnico Tatarstana popeljal kar trideset nogometašev, saj se je dvajseterici članskih nogometašev pridružilo še deset nogometašev, ki lahko igrajo še za mladinsko ekipo. Izkušnje bodo ob standardnih Handanoviću, Pridigarju, Topiću, Milecu, Rajčeviću, Arghusu, Mevlji, Vilerju, Trajkovskemu, Filipoviću, Mertlju, Cvijanoviću, Derviševiću, Črnicu, Mezgi, Boharju, Ceppeliniju, Tavaresu, Fajiću, Ploju in nabirali še Vuklišević, Hotić, Zahovič, Stojanović, Moravac, Šauperl, Vujčić, Živko, Lorbek in Hajrić. Za nekatere nogometaše bo to sploh prvi kontakt s člansko ekipo, saj Vujčić, Živko, Lorbek in Hajrić še niso debitirali v dresu članske ekipe.

V domačem okolju so ostali Mendy, Mejač in Dodlek, ki še niso pripravljeni na tekmovalne napore, ter Cotman, ki nima pravice nastopa v evropskih pokalih. Srečanje se bo na Centralnem stadionu, ki sprejme dobrih trideset tisoč gledalcev, začela ob 18. uri po slovenskem času. Glavni sodnik obračuna bo Slovak Ivan Kružliak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Brez zmagovalca v Kopru

    Derbi 18. kroga v Prvi ligi Telemach je gledalcem ponudil pravo goliado. Na tekmi Koper-Ma…
  • Visoka zmaga Domžal

    Prvi obračun današnjega dne se je pričel ob 15. uri v Kidričevem. V 18. krogu Prve lige Te…
  • Celjani potrdili vlogo favorita

    Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega d…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Derbi 18. kroga v Prvi ligi Telemach je gledalcem ponudil pravo goliado. Na tekmi Koper-Ma…