Vas zanima kako bodo v letošnji sezoni izgledali nogometaši prvoligaških klubov? Za vas smo pripravili pregled dresov, ki jih bodo v letošnji sezoni nosili nogometaši Krke, Zavrča, Triglava, Rudarja, Gorice, Celja, Kopra, Domžal, Olimpije in Maribora. Tudi na področju dresov nekateri slovenski klubi sledijo trendom iz tujine, Mariborčani so tako drese pred začetkom sezone prvič pokazali na gala predstavitvi v enem izmed dvorcev v Mariboru, v malce skromnejši obliki pa so nov komplet dresov predstavili pri Olimpiji, Gorici in Triglavu, kjer so drese predstavili na klubski spletni strani.


Novinca med prvoligaši Krka in Zavrč sta v novo sezono krenili z novima opremljevalcema, Dolenjce bo opremljal danski Hummel, ki je sicer znan predvsem po opremljanju rokometnih kolektivov. Na žalost nam fotografij gostujočega dresa Krke ni uspelo pridobiti, saj se klub na naše prošnje ni odzval, zato pa vam lahko pokažemo domačo garnituro dresov, ki smo jo v objektiv ujeli na tekmi v Kopru. Zavrč bo v krstni prvoligaški sezoni nastopal v opremi italijanskega podjetja Zeus Sport, ki smo jo sicer predstavili že pred začetkom sezone. Triglav je sicer močno prenovil svoje moštvo, bodo pa zato tudi v letošnji sezoni igrali v dresih nemškega Royala. Dizajn dresa sicer ostaja isti kot lani, so pa mu dodali nekatere nove elemente, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji. Velenjčani bodo tudi v letošnji sezoni nastopali v dresih španske Jome, dresi pa ostajajo isti kot tisti iz spomladanskega dela sezone. Goričani so po sklenitvi sodelovanja z italijansko Parmo nosili drese istega opremljevalca kot italijanski prvoligaš. Novi opremljevalec je italijanska Errea, poleg opremljevalca pa se je zgodila še občutnejša sprememba pri barvah prvega dresa. Goričani se vračajo k svetlo modri različici, ki so jo sicer že uporabljali v prvih letih udejstvovanja med prvoligaši.

Tudi Celjani bodo v letošnji sezoni nastopali v dresih italijanskega podjetja. Po nekaj letih sodelovanja z Jomo, bodo v tej sezoni nosili drese proizvajalca Legea, ki so jih prvič predstavili na gostovanju na severu Norveške. Zaenkrat vam lahko pokažemo le domačo različico dresa, saj gostujoča različica še ni bila natisnjena oziroma dobavljena. Tudi Koprčani bodo v sezoni 2013/14 uporabljali dizajn iz lanske sezone, kanarčki pa že nekaj let sodelujejo z italijanskim podjetjem Lotto. Tudi Domžalčani so pred novo sezono zamenjali opremljevalca, za sodelovanje so se dogovorili z italijanskim proizvajalcem Taxa, kot edini slovenski prvoligaš pa bodo imeli v tej sezoni na voljo tri komplete dresov. Prvi dres Olimpije bo v tej sezoni v prevladujoči zeleni barvi, medtem, ko gostujoči dres ostaja enak kot v minuli sezoni, manjšo spremembo je doživelo le ozadnje grba, ki bo zelene barve. Opremljevalec pa tudi v letošnji sezoni ostaja italijanska Virma. Mariborčani nadaljujejo sodelovanja z največjim proizvajalcem športne opreme Adidasom, s katerimi vijoličasti sodelujejo tretje leto. Kot smo že zapisali so Mariborčani drese predstavili na gala predstavitvi, dizajn pa močno spominja na zadnjo garnituro dresov italijanskega Zeusa.

Kar šest prvoligašev bo v letošnji sezoni nosilo opremo italijanskih proizvajalcev, dva kluba nosita drese nemških podjetij, po enega predstavnika pa imata tudi danski in španski opremljevalec.

Foto: Nicky Kristl (Krka, Koper), NK Zavrč (Zavrč), NK Triglav (Triglav), Tomaž Sinigajda (Rudar),
Damir Mrkonjić (Rudar), Ana Kos (Rudar), Mitja Knez (Celje), NK Domžale (Domžale),
NK Olimpija (Olimpija), Jure Banfi (Olimpija), NK Maribor (Maribor), Gregor Krajnčič (Maribor)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…