Svoje varovance je prvič v letošnjem letu pozdravil tudi Luka Elsner, strateg domžalskega prvoligaša, ki so na zimski premor odšli kot najboljša ekipa državnega prvenstva. Uvodnega sestanka se je udeležilo 27 nogometašev, ki so z izjemo Kenana Horića, Zenija Husmanija in Veljka Simića udeležili še prvega treninga.


Ta je potekal predvsem ob Kamniški Bistrici, popoldne pa bodo nogometaši opravili še uvodno testiranje. Jutri jih čakata še dva treninga pod streho, prvi v fitnesu, drugi v dvorani, z vadbo na igrišču pa Domžalčani pričenjajo v ponedeljek. Domžalčane čaka naporen ritem treningov, a nogometaši od prvega do zadnjega poudarjajo, da so po enomesečnem premoru že nestrpno čakali na začetek priprav. “Že pred odhodom na dopust smo se zavedali, da nas čaka izjemno težko pripravljalno obdobje. Vesel sem, da imamo veliko prijateljskih tekem. Pričakujem, da bomo za začetek sezone zelo dobro pripravljeni,” je ob vnovičnem snidenju za klubsko spletno stran dejal Sasha Aneff, ki se je danes vrnil iz toplega Urugvaja. Pomembnosti zimskih priprav se zaveda tudi Nejc Vidmar, ki je jeseni navduševal z nizom nepremagljivosti, saj je s 1002 minutama izboljšal tudi najboljši dosežek državnega prvenstva. Ljubljančan v vratih Domžal je ponovil besede trenerja Elsnerja: “Kot je na sestanku dejal trener, je pred nami še enkrat težja naloga kot jeseni, saj bodo vse oči oprte v nas. Cilj vseh je sklatiti Domžale z vrha lestvice, zato moramo že od prvega dne dobesedno garati. Gremo iz treninga v trening, tako kot bomo šli med sezono iz tekme v tekmo. V prvi vrsti upam, da ne bo poškodb in da bomo vsi kar najbolje pripravljeni za nadaljevanje sezone. 21. februarja moramo biti v top formi.”

Foto: Jure Banfi
Nejc Vidmar ob začetku priprav: “Cilj vseh je sklatiti Domžale z vrha lestvice.” (Foto: Jure Banfi)

Domžalčani so v primerjavi z jesenskim delom sezone izgubili dva pomembna člena prve enajsterice, saj se je Joshua Parker odločil za selitev v beograjsko Crveno zvezdo, Erik Janža pa je okrepil Maribor, iz vrsta katerega sta v nasprotno smer prestopila Matic Črnic in Dejan Trajkovski, ki sta se danes spoznala z novimi soigralci. Štajerski dvojec pa ni bil edina novost na današnjem treningu, saj so Domžalčani sklenili pogodbo z mladim romunskim napadalcem. Andrei Blejdea, ki je bil nazadnje član švicarske Wila, za katerega je v preteklosti igral tudi nekdanji Domžalčan Džengis Čavušević, ima tudi možnost nastopa za mladinsko ekipo, priprave pa bo opravil s člansko zasedbo. Domžalčani bodo priprave izkoristili tudi za preizkušnjo nekaterih nogometašev, že danes bo z rumeno-modrimi vadila peterica igralcev.

Kot že rečeno, so dopoldansko vadbo izpustili Kenan Horić, Zeni Husmani in Veljko Simić, tako so trenirali Nejc Vidmar, Dejan Milić, Ajdin Mulalić, Nejc Skubic, Dejan Trajkovski, Gaber Dobrovoljc, Uroš Korun, Žiga Kous, Gal Primc, Darko Zec, Rudi Požeg Vancaš, Anže Jelar, Matic Črnic, Nemanja Maksimović, Žan Majer, Benjamin Morel, John Jorrin in Luka Pejović (oba na preizkušnji), Slobodan Vuk, Matej Podlogar, Sasha Aneff, Andrei Blejdea in Georgios Tsoflios (preizkušnja). Žan Kumer in Georgios Kyriakopoulos (preizkušnja) se bosta vadbi priključila popoldne, po končanih obveznostih v slovenski reprezentanci do 19 let se bodo ekipi priključili še Dominik Ivkić, Jan Repas, Žan Žužek in Anže Malnar, medtem ko se Alen Ožbolt trenutno nahaja na preizkušnji pri dortmundski Borussii, kjer že igra Jon Gorenc Stanković. Mladi napadalec naj bi se v Dortmundu mudil do 24. januarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…