FC Koper in NK Domžale sta bila včeraj s strani namestnika disciplinskega sodnika NZS, Romana Roglja, z ukorom kaznovana, saj naj igralci obeh moštev na sobotnem obračunu 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije ne bi upoštevali protokola tekme in so zamudili na zadnji pregled opreme pred tekmo, zaradi česar se je tekma pričela s štiriminutno zamudo. Kluba sta se dogovorila za skupno izjavo, v kateri odločno nasprotujejo odločitvi disciplinskega sodnika. Izjavo si lahko v celoti preberete v nadaljevanju članka:

Že leta je na igrišču v Športnem parku v Domžalah, zaradi specifike garderobnih prostorov, ki niso ob samem igrišču, USTALJENA PRAKSA protokola pred tekmo, da predstavnik sodnikov pred tekmo pride na igrišče in s piskom opozori igralce obeh ekip, da je čas za odhod v garderobo. Takšen način je bil v veljavi tudi na evropskih tekmah NK Domžale in prav nikoli se nam še ni zgodil podoben primer, ko so sodniki to ustaljeno prakso preprosto ignorirali in namesto na igrišču, svoje opozorilo v obliki piska izvedli kar pred garderobami, ki so bile seveda popolnoma prazne, saj so bili igralci obeh ekip na ogrevanju. Opozorila na nekaj sto metrov oddaljenem igrišču seveda ni mogoče slišati in upravičeno smo se kakšnih pet minut pred pol peto vsi udeleženci debelo gledali, kaj se dogaja, da sodniki niso prišli po igralce in v garderobe odšli sami. V kolikor ne bi sami tega storili bi se seveda tekma, ki je bila tudi v televizijskem prenosu, začela še z večjo zamudo.


Uradne pritožbe na to odločitev Disciplinskega sodnika seveda ne bomo podajali.

Dejstvo je, da je do zamude prišlo, naše mnenje pa je, da za zamudo niso odgovorni nogometaši in posledično kluba NK Domžale in FC Luka Koper.

Športni pozdrav!
FC Luka Koper
NK Domžale

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…