Za domžalske razmere solidnih osemsto gledalcev je v Športnem parku videlo remi z dvema zadetkoma, kar je bil glede na videno najpravičnejši rezultat. Pri Domžalčanih so obračun zaradi poškodb manjkali Zec, Tirc, Kovjenić, Rems in Požeg Vancaš, pri Mariborčanih pa so manjkali Rajčević, Fajić, Filipović in Mejač, strateg vijoličastih pa je v boj poslal mešano enajsterico, saj Ibraimi recimo sploh ni bil v kadru za tekmo. Tako sta prvič v začetni enajsterici zaigrala Hotić in Moravac, uvodni spomladnski nastop pa je dočakal tudi Trajkovski. Domžalčani so prihod Maribora na igrišče v čast novemu naslovu prvakov pričakali v “špalirju”. Dvoboj je sicer minil v dobrodelnem znaku, saj je domžalski klub znova organiziral zbiranje paketov hrane v sodelovanju z Anino zvezdico.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 33. krog. Glavni sodnik: Bojan Mertik.
Domžale: Športni park, 800 gledalcev.

DOMŽALE 1:1 MARIBOR
Strelca: G. Vuk (63); Mertelj (82)

Domžale: Vidmar, Skubic, Čadikovski, S. Vuk (63 G. Vuk), Knezović, Gorenc Stanković, Halilović, Dobrovoljc, Majer, Janža (76 Šimunović), Kous (86 Papež). Trener: Stevan Mojsilović.
Maribor: Handanović, Milec, Mezga, Tavares, Smrekar (74 Berić), Potokar, Hotić (66 Dodlek), Trajkovski, Moravac (61 Stojanović), Mevlja, Mertelj. Trener: Darko Milanič.

 

Prvo priložnost sta pripravila oba mariborska debitanta v prvi postavi Hotić in Moravac. Hotić je v ogenj poslal Moravca, ki je bil hitrejši od domžalske obrambe in skušal z lob udarcem premagati domačega vratarja Vidmarja, vendar je njegov strel končal visoko nad golom. Domači so do prve priložnosti prišli v 7. minuti, ko je Kous izvedel prosti strel na desni strani in žogo poslal v kazenski prostor, kjer je bil najprej v skoku najvišji Knezović, žoga je prišla do Slobodana Vuka, ki je poizkusil s strelom s škarjicami, a se je Handanović izkazal z lepo obrambo. Gledalci so na novo priložnost čakali skoraj pol ure, ko so v 36. minuti poizkusili domači nogometaši. Podal je Kous, vendar je Handanović brez težav ukrotil strel Dobrovoljca z glavo. V naslednji minuti je s strelom iz dobrih petnajstih metrov poizkusil Čadikovski, a meril visoko preko vrat. Dve minuti kasneje je s strelom iz razdalje poizkusil Slobodan Vuk, a streljal mimo desne vratnice Handanovića. V 41. minuti se je mreža prvič zatresla, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi igranja z roko. Mertelj je poslal žogo pred kazenskimi prostor proti Mezgi, ta jo je dvignil do Tavaresa, ki si je žogo zaustavil z roko in v nadaljevanju akcije žogo spravil mimo Vidmarja. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so imeli domači, s strelom iz dvajsetih metrov je poizkusil mladi Gorenc Stanković, Handanović pa ni imel večjih težav z obrambo.

V drugem polčasu je Milec v 49. minuti zagrozil iz prostega strela, a je poizkus iz petindvajsetih metrov končal tik ob desni vratnici. Dve minuti kasneje so domačini dvakrat zagrozili, Halilović je iz tridesetih metrov streljal naravnost v naročje Handanovića. Nekaj sekund kasneje pa je Gorenc Stanković streljal iz desetih metrov, a se je Handanović znova izkazal z obrambo. V 58. minuti je do priložnosti prišel Tavares, po podaji Mertlja je streljal iz roba kazenskega prostora in le za las meril mimo leve vratnice Vidmarja. V 63. minuti pa so Domžalčani povedli, Goran Vuk je preigral Mevljo in z natančnim udarcem v desni zgornji kot matiral Handanovića. Le minuto kasneje je s strelom znova zagrozil starejši od bratov Vuk. Goran je iz desne strani poizkusil z močnim strelom, gostje pa se lahko vratarju Handanoviću zahvalijo, da je izid ostal nespremenjen. V 74. minuti je Tavares zapravil eno lepših priložnosti, strel iz petnajstih metrov mu je s sijajno obrambo zaustavil Vidmar. V 82. minuti pa so vijoličasti le prišli do izenačenja. Milec je iz desne strani poslal uporaben predložek pred gol, Mertelj si je lepo zaustavil žogo in jo iz treh metrov poslal mimo vratarja Vidmarja. V zadnji minuti rednega dela tekme je sposobnosti Vidmarja preizkusil še Dodlek, a domžalski vratar s strelom iz petindvajsetih metrov ni imel težav. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači, Šimunović je izvedel prosti strel, žoga se je v kazenskem prostoru odbila, Handanović pa jo je odbil v Papeža, ki pa žoge ni uspel spraviti v mrežo.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …