V knežjem mestu so pozno popoldne le izpeljali dolgo pričakovano novinarsko konferenco, na kateri so se javnosti predstavili tudi ukrajinski vlagatelji, ki so v celjski klub vstopili s češkim podjetjem K Partners Sport Management s.r.o.


Proces združevanja je po jesenskem memorandumu zaključen. Partner, ki se je pred meseci pogovarjal tudi z vodstvom velenjskega Rudarja, ima v novoustanovljeni družbi FC Celje, d.o.o. polovični lastniški delež, v skupni proračun pa je že nakazal prvi obrok, po neuradnih informacijah naj bi šlo za sto tisoč evrov. Zaključek procesa združevanja je pomenil podpis med podjetjem FC Celje d.o.o. in društvom NK Celje. FC Celje d.o.o. ima nadzorni odbor in dva direktorja, to sta Ihor Dedišin in Zoran Podkoritnik, ki tudi v NK Celje opravljata vlogo generalnega in poslovnega direktorja. Kot so zapisali na spletni strani kluba, “gre za tesno povezanost in prepletenost in zato je tudi proračun obeh strani skupen.”

Foto: NK Celje

Celjani, ki so imeli v preteklosti enega od skromnejših proračunov v ligi, so z vstopom novega partnerja finančna sredstva povečali za sto odstotkov, četrt milijona evrov pa je namenjene tudi Akademiji. Tudi v slednji se je zgodila sprememba, saj bosta oba celjska kluba odslej praktično delovala kot eno, dosedanji predsednik Šampiona Jani Žilnik pa je postal prvi mož Akademije: “NK Celje je pred kratkim tudi podpisalo pogodbo o sodelovanju z NK Šampion. Po več kot dvajsetih letih soobstoja v Celju in občasnim trenjem med kluboma, je sedaj s pomočjo Mestne občine Celje končno napočil trenutek, ko bosta oba kluba neformalno postala ena celjska nogometna družina.”

Kot so še dejali na današnji novinarski konferenci, so se s partnerjem dogovorili za petletno sodelovanje, ki se lahko podaljša še za pet let, vlagatelji pa so v knežjem mestu prepoznali privlačno okolje za nov skupni projekt, potencial in tradicijo. Če gre verjeti današnjim besedam, bodo v Celju igralske okrepitve iskali v lokalnem okolju, šele nato po Sloveniji, zadnja rešitev pa je tujina: “Usmeritev kluba želi biti ‘patriotska’, torej z ljubeznijo do kluba v lokalnem okolju in doma vzgojenimi nogometaši. Igralce, ki bodo v prihodnje podpisovali za NK Celje, se bo iskalo po ključu: domači igralec s Celja oziroma bližnje okolice, šele nato se bo pogledalo drugod po Sloveniji, čisto na koncu pa, če potrebnega profila nogometaša za določen položaj v tistem trenutku ne bo na voljo, se bo pripeljalo nogometaša iz tujine.”

Ob tem že potekajo dogovori o dodatnih vadbenih površinah, v celjskem prvoligašu pa trdijo, da bodo še naprej računali tudi na mlade nogometaše. Eden izmed njih je tudi Janez Pišek, ki je v sklopu novinarske konference podpisal novo pogodbo. 18-letni vezist je grofom obljubil zvestobo do konca leta 2019.

nk celje struktura

fc celje struktura
Grafika: NK Celje
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…