Kranjčani in Domžalčani so včeraj odigrali zaostali obračun 23. kroga, nezadržno pa se že bliža redni 30. krog, ki bo odigran v soboto in nedeljo. Prvenstvo se počasi, a vztrajno bliža koncu, nekateri počasi zmanjkuje krogov in minut, spet drugi bi rade volje že sedaj končali prvenstvo.


Slednjega si zagotovo želijo v Kranju, kamor v nedeljo prihaja koprska ekipa, ki je v zadnjih treh tekmah le ujela dobro formo in se znova vrnila v borbo za tretje mesto. Koprčani v letošnji sezoni Triglava še niso premagali, tudi tokrat pa jih čaka težka naloga, saj na Gorenjsko odhajajo brez treh pomembnih nogometašev, zaradi štirih rumenih kartonov bosta manjkala Daniel Bradaschia in vratar Igor Nenezić, Matej Mavrič Rožič pa bo počival zaradi desetih rumenih kartonov.

V sosedskem obračunu med Velenjčani in Celjani bo v vsakem izmed taborov manjkal po en nogometaš. Trener Rudarja Jernej Javornik bo v osrčju obrambe pogrešal Davida Kašnika, ki je v Ljubljani prejel četrti rumeni karton, strateg Celja Miloš Rus pa bo moral enajsterico znova sestaviti brez Blaža Vrhovca, ki je bil zaradi pozicije na kateri igra in stila igre, z rumenim kartonom kaznovan še enajstič letos.

Aluminij se bo na gostovanje v Domžale odpravil brez Aljaža Medveda in Mitje Reška, sicer posojenega nogometaša Maribora. Oba sta na tekmi s Triglavom prejela četrti rumeni karton. Domžalčani bodo morali zaigrati brez Nejca Skubica, ki je na včerajšnji tekmi s Triglavom prejel deveti rumeni karton.

Gorica bo na domačem igrišču pričakala neugodno Olimpijo, trener modrih pa bo imel znova nekaj težav pri sestavi zadnje vrste, saj bo moral tekmo zaradi štirih rumenih kartonov izpustiti Uroš Celcer.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…