Domžalčani so na koprski Bonifiki doživeli še drugi spomladanski poraz in po četrti tekmi nadaljevanja sezone ostali pri točkovnem izkupičku štirih točk, kar je zagotovo manj od pričakovanj. Glavna težava rumeno-modrih ostaja doseganje zadetkov, saj spomladi iz igre sploh še niso zadeli, strelski post se vleče že dolgih 476 minut.


Varovanci trenerja Luke Elsnerja so sicer v Kopru imeli premoč in si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, najlepši dve je po podaji Benjamina Morela zapravil Veljko Simić, pokopala pa sta jih lastna nespretnost in tudi, če si nalijemo čistega vina, sodniška napaka, saj je bil prekršek za dosojeno najstrožjo kazen storjen izven kazenskega prostora, kot je razvidno tudi iz posnetka“Še enkrat več se je izkazalo, da terenska premoč na igrišču ne pomeni nič, če nisi konkreten v napadu. Pripravljamo si premalo priložnosti, s katerih bi lahko prišli do gola. Na drugi strani smo kaznovani za svoje in tudi sodniške napake. Vse se je nekoliko obrnilo proti nam in rezultat je takšen kot je,” je za klubsko spletno stran priznal Uroš Korun, ki priznava, da je strelski post precejšnja težava, nastali položaj pa bo možno rešiti le s trdim delom na treningih. Časa za objokovanje Domžalčani nimajo, saj že v naslednjem krogu v goste prihajajo vodilni Mariborčani, ki se lahko pohvalijo z nizom osmih zaporednih zmag, kar je v začetku sezone uspelo tudi rumeno-modrim: “V prvem delu sezone smo bili vajeni zmagovati, sedaj pa smo v nekoliko slabši seriji rezultatov. Nova tekma je že v nedeljo in moramo se čim prej zbrati, stopiti skupaj in pokazati, da smo prava ekipa. Vsaka tekma je pomembna. Naš cilj ostaja Evropa in iz tega vidika je naš položaj še vedno dober. Seveda pa nas skrbi trenutna forma v napadu.”

Kljub težavam, ki jih pestijo, pa se 27-letni branilec veseli nedeljske preizkušnje: “To so tekme, ki se jih veselimo celo sezono, saj jih je zelo lepo igrati. Na domačem igrišču bomo poizkušali pokazati boljši obraz, vendar nas čaka zahtevno delo. Vsi vemo, kako je Maribor krenil v drugi del sezone. Dali bomo vse od sebe in poizkušali iztržiti pozitiven rezultat.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…