Domžalčani so po desetdnevnih pripravah v turški Antalyji od četrtka dopoldne znova na domačih tleh. V taboru jesenskih prvakov v en glas poudarjajo, da je bila odločitev za odhod v Turčijo več kot pravilna, a se je večina potnikov razveselila vrnitve v domače okolje. Po dveh prostih dneh je trener Luka Elsner svoje varovance znova zbral včeraj popoldne, danes ekipo že čaka nova tekma, nasprotnik bo avstrijski drugoligaš Kapfenberg.


“Deset dni v Turčiji ima lahko le eno oceno in ta je perfektno. Zadovoljni smo bili z nastanitvijo, igrišči, vremenom… Če bi ostali v Sloveniji, bi bila naša pripravljenost v tem trenutku povsem drugačna, saj so bili pogoji za vadbo nogometa pri nas neprimerni. V Antalyi smo večinoma vadili na toplih dvajsetih stopinjah, proti koncu pa se je tudi tam shladilo, tako da se v Slovenijo vračamo vajeni nizkih temperatur. Vsak dan smo izkoristili za trening in boljših pogojev si niti ne bi mogli zamisliti,” je po povratku v domovino za klubsko spletno stran dejal Uroš Korun, s 27 leti eden najizkušenejših v rumeno-modrem taboru. Domžalčani so letos tudi v pogledu priprav storili velik korak naprej. Lani so se pripravljali v Italiji, a tudi nekdanji nogometaš Celja in Rudarja priznava, da so bili pogoji v Turčiji precej boljši, za nameček pa so bili kakovostnejši še nasprotniki. Domžalčani so odigrali štiri obračun, praške Slavie, bolgarskega Černo Moreja, romunskega Tirgu Mureša in sofijske Lokomotive resda niso uspeli premagati, a so Turčijo zapustili neporaženi: “Pomembno je, da nismo izgubili. Vsako tekmo smo želili zmagati, saj si tudi s prijateljskimi tekmami nabiramo samozavest. Imamo še nekaj pomanjkljivosti, na katere nas je trener že opozoril. Glede na to, da se je prvenstvo prestavilo za teden dni, imamo več kot dovolj časa, da jih odpravimo.”

Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije je pozimi doživela precej sprememb. Parkerja, Janžo, Maksimovića in poškodovanega Milića je nadomestila osmerica novincev. Korun, ki je jeseni vseh 20 ligaških tekem odigral v celoti, priznava, da so se Trajkovski, Črnic, Blejdea, Eterović, John, Nkelu, Juninho in Trilles odlično vklopili v novo sredino: “Izpostaviti velja novince, ki so se neverjetno dobro vključili v ekipo. Vsi so pozitivne osebe in z njimi smo zelo zadovoljni. Upam, da so tudi oni z nami. Vzdušje je primerno našemu mestu na lestvici. Upam, da bomo še naprej vzdrževali dobre odnose, saj bo v takšni atmosferi veliko lažje premagovati težke izzive, ki so pred nami.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…