Med tistimi, ki so najzaslužnejši za odlične jesenske predstave domžalskega prvoligaša, je zagotovo tudi Uroš Korun. S 27 leti eden najizkušenejši člen začetne enajsterice trenerja Luke Elsnerja je v obrambi opravil odlično delo, izkazal pa se je tudi v napadu, saj je dosegel kar šest zadetkov, po tri v pokalu in prvenstvu.


“Imamo še veliko rezerv, čeprav se to morda sliši nekoliko čudno, ker smo na vrhu lestvice, pa vseeno. Vsak igralec ve, da ima rezerve v svoji igri, kar pomeni, da je za napredovanje ekipe še veliko prostora. Z novimi igralci se moramo čim prej uigrati in prepričan sem, da bomo spomladi še boljši,” je pogovor za klubsko spletno stran pričel Korun, ki je jeseni v celoti odigral vseh dvajset ligaških preizkušenj. Domžalčani so se prvič letos pozdravili v petek, ko so opravili uvodna testiranja. Na njem ni bilo dveh znanih obrazov, saj sta se Erik Janža in Joshua Parker preselila v novi klubski strani, zato pa so rumeno-modri pozdravili dva novinca. Zasedbi sta se pridružila Matic Črnic in Dejan Trajkovski, Korun pa upa, da bo ekipa do zaključka prestopnega roka ostala nespremenjena: “Po daljšem odmoru se je vselej prijetno znova pozdraviti s soigralci. Še posebej, ker je naš položaj trenutno zelo ugoden in je zaradi tega vzdušje še bolj veselo. Za nami je dolg odmor in dobro smo se spočili. Zelo dobro je, da je bilo malo odhodov. Poleg tega sta v klub prišla dva uveljavljena nogometaša in prepričan sem, da se bosta odlično ujela z nami. Upam, da bo do konca januarja ekipa ostala nespremenjena, saj bomo imeli tako še večje možnosti za uspešen drugi del sezone.”

Jeseni je na dveh tekmah dobro zaustavil tudi mariborske napadalce. (Foto: Jure Banfi)
Jeseni je na dveh tekmah dobro zaustavil tudi mariborske napadalce. (Foto: Jure Banfi)

Domžalčane spomladi čaka silovit boj za mesto na vrhu ligaške razpredelnice, saj Mariborčani, Celjani in tudi Ljubljančani ne zaostajajo veliko. Nekdanji nogometaš Celja in Rudarja pa kljub temu poudarja, da je spomladi vse odvisno od njih samih: “Že celotno sezono ponavljamo, da se na lestvico pretirano ne oziramo in tako bo tudi v prihodnje. Boj za vrh bo hud in vemo, kaj lahko pričakujemo od konkurence. Vse je odvisno od nas. Dobro se moramo pripraviti in pozitivno kreniti v nadaljevanje sezone. Od vstopa v pomlad bo veliko odvisno.”

Kot že zapisano, ima Korun za sabo odlično jesen, a sam pravi, da je jesenske dosežke že pozabil: “Z osebno statistiko sem zelo zadovoljen. Prvi del sezone se je končal pozitivno na vseh ravneh. Kljub temu se na to prav veliko ne morem ozirati. Pred nami je drugi del sezone in v tem pogledu se začenja vse znova. Doseženo jeseni je že pozabljeno in gledamo le v prihodnost. Priprave moram opraviti na najvišji možni ravni in nadaljevanje prvenstva odigrati na enakem, če ne celo višjem nivoju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…