Domžalčane ob 15. uri čaka gostovanje v Novem mestu. Rumeno-modri po treh tekmah brez zmage, ko so po odličnem začetku sezone dvakrat izgubili in remizirali, iščejo vrnitev na zmagovalna pota, s tremi točkami pa bi se znova oddaljili od najbližjih zasledovalcev, saj sta Zavrč in Maribor včeraj izgubila, Olimpija pa je v Velenju iztržila le točko.


“Vsaka tekma prinaša pritisk, če imaš visoke ambicije. Zavedamo se, da nam v Novem mestu ne bo lahko, saj so vse tekme v naši ligi težke in tudi Krka nujno potrebuje točke. Naš cilj v nedeljo je jasen, zato se moramo dobro psihološko pripraviti. Razmišljati moramo izključno o našem cilju, ki je zmaga,” je o današnjem gostovanju pri dolenjskem prvoligašu dejal Uroš Korun, s 27 leti za rezervnim vratarjem Dejanom Milićem najstarejši posameznik v moštvu trenerja Luke Elsnerja. Nekdanji član Celja in Rudarja se je v letošnji sezoni podpisal pod dva ligaška zadetka, potem ko je nazadnje v sredo zatresel mrežo nekdanjih delodajalcev. Deseta zmaga sezone bi vodilnemu moštvu pred nadaljevanjem še kako koristila, saj je pred Domžalčani naporno nadaljevanje jesenskega dela sezone. Elsner je po drugem porazu sezone dejal, da pristop nekaterih nogometašev ni več takšen kot ob začetku sezone, starejši igralci, med njimi tudi Korun, bodo skušali to na igrišču prenesti tudi na mlajše soigralce: “Ne le jaz, ampak ves starejši del ekipe poizkuša na mlajše prenesti miselnost, ki jo vseskozi poudarja strokovno vodstvo. Uvodnih deset tekem nam je to dobro uspevalo, v zadnjem obdobju pa nam nekaj manjka. Prepričan sem, da imamo dovolj kvalitete, da trenuten niz rezultatov obrnemo in ohranimo želeno vlogo v prvenstvu.”

Korun je v letošnji sezoni eden najpomembnejših adutov stratega Elsnerja, saj ob Nejcu Vidmarju in Eriku Janži v trinajstih krogih ni izpustil še niti minute, ob zelo dobrih predstavah pa smo ga tudi pri SNPortalu že šestkrat uvrstili v idealno enajsterico kroga: “Šteje le ekipni uspeh. Najpomembnejša je ekipa, ki na koncu na površje potisne posameznika. S svojo formo v letošnji sezoni moram biti zadovoljen, čeprav ni nikoli tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje. Na vsako tekmo posebej se je potrebno dobro pripraviti in ostati osredotočen vseh 90 minut. Moram priznati, da je za menoj dober začetek sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…