Po dvotedenskem reprezentančnem premoru se s sobotnimi tekmami 27. kroga pričenja zaključni del državnega prvenstva. Olimpija se v zadnjih deset krogov podaja s prednostjo štiri točk pred Mariborom, točkovno zalogo pa bodo skušali Ljubljančani ohraniti brez pomoči zadnjega zimskega prišleka Danka Lazovića.


Fifina komisija za status nogometašev namreč ni ugodila prošnji zmajev, ki so, po tem ko Nogometna zveza Slovenije s Kitajske v potrebnem roku ni prejela mednarodnega prestopnega certifikata, prošnjo za registracijo naslovili na sedež mednarodne nogometne zveze. Odgovor FIFA je bil negativen, kar pomeni, da Lazović četi trenerja Marka Nikolića ne bo smel pomagati na igrišču. “Ne glede na to, da razpolagamo z odličnim moštvom, ki se bori za najvišje cilje, smo si v kadru srčno želeli tudi Danka Lazovića. Gre za izjemnega nogometaša in še boljšega človeka, ki se je brez večjih težav vključil v novo okolje in moštvo. Predpisi so zato, da se spoštujejo, zato bi bilo brezpredmetno razpredati o tem, kdo ima prav in kdo ne. Dejstvo je, da na Lazovića do konca sezone ne moremo računati, a prepričan sem, da tudi brez njegove pomoči lahko izpolnimo začrtane cilje. Vsem skupaj nam je zelo žal, da se je razpletlo tako kot se je, toda na odločitve najvišjih instanc nimamo nikakršnega vpliva,” je za klubsko spletno stran poudaril predsednik Milan Mandarić.

“V tem trenutku je najbolj pomembno, da se osredotočimo na zadnjih deset tekem v sezoni,” primer Lazović zaključuje prvi mož ljubljanske Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…