Tudi nogometaši Olimpije so se po porazu v finalu Pokala Slovenije podali na kratek oddih, vodstvo kluba z Milanom Mandarićem na čelu pa se je za sodelovanje dogovorilo z novim trenerjem Igorjem Bišćanom, ki je z Ljubljančani sklenil dveletno pogodbo.


Bišćan je na klopi ljubljanskega prvoligaša zamenjal Safeta Hadžića, ki je bil po slovesu Marijana Pušnika zgolj začasna rešitev. “Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi pogoji za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Z delom začenjamo takoj, časa ni na pretek,” je dejal nekdanji hrvaški reprezentant, ki je bil leta 2005 z Liverpoolom tudi evropski prvak. 39-letni Bišćan večjih izkušenj s trenerskim delom nima, saj je doslej vodil zgolj zagrebški Rudeš, ki pa ga je letos popeljal med hrvaške prvoligaše.

“Dobili smo dobrega trenerja. Bišćana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral v dresu Liverpoola. Tak je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, pa tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni. Takega trenerja zdaj rabimo v Olimpiji. Klub ima vse pogoje za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo,” je dejal Mandarić. Nogometaši bodo novega trenerja spoznali 10. junija, ko bodo zeleno-beli pričeli priprave, 29. junija pa jih že čaka uvodna evropska preizkušnja.

Safet Hadžić ostaja v klubu, a očitno ne bo del trenerskega štaba, saj so pri Olimpiji zapisali, da se vrača med oglednike.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…