Matej Podlogar se je včeraj s sporazumno prekinitvijo pogodbe, ki bi sicer veljala še do konca aktualne sezone, razšel z domžalskim klubom. Kot smo napovedali na naših straneh, bo Ljubljančan tudi v prihodnje igral v rumeno-modri opravi, v prihodnjem letu in pol bo nosil dres celjskega prvoligaša, pri katerem so ga danes tudi uradno predstavili.


“Izredno sem vesel, da bom odslej zastopal barve nogometnega kluba Celje. To moštvo je bilo v mojih očeh vselej zelo simpatična sredina, vem, da je klub odlično organiziran. Športni direktor Sebastjan Gobec me je s predstavljenim načrtom hitro prepričal za prihod na Areno Petrol, tukaj pa se sodeč po prvih vtisih počutim izjemno zaželenega. Veselim se prvih treningov z novimi soigralci, naj pa poudarim, da sem zelo odločen, da moštvu pomagam do čim boljših rezultatov,” je po sklenitvi dogovora dejal Podlogar. Nekdanji napadalec ljubljanskega Interblocka je krstne prvoligaške korake storil v dresu velenjskega Rudarja, v dresu katerega je v treh sezonah odigral 96 tekem in dosegel 18 zadetkov. Pred začetkom lanske sezone je sledila selitev v Domžale, a se 24-letni nogometaš v letu in pol ni uspel prebiti v prvi plan trenerja Luke Elsnerja. V 30 tekmah je dosegel sedem ligaških zadetkov.

Prestop šestega novinca v zimskem prestopnem roku je pokomentiral tudi športni direktor Sebastjan Gobec, ki v Podlogarju vidi kakovostno rešitev za konico napada: “Iskali smo takšen tip nogometaša kot je Matej. V njem vidimo ustrezno kakovost, premore že precej izkušenj, hkrati pa je še vedno toliko mlad, da ima obilo možnosti za nadaljnji razvoj. Interes za sodelovanje je bil obojestranski, ko se je ponudila priložnost, da ga pripeljemo v naš klub, smo hitro reagirali. Zelo sem vesel, da smo se uspeli dogovoriti, z njegovim prihodom pa smo dobili nogometaša, ki lahko vnese novo dimenzijo k naši igri.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…