Danes smo že poročali o govoricah, ki so krožile okrog Ljudskega vrta in prestopa Marka Šulerja. Iz tabora vijoličastih prihaja uradna potrditev o prestopu koroškega branilca, ki je bil nazadnje član poljskega prvaka Legie iz Varšave.


30-letni centralni branilec je z vodstvom Maribora podpisal triinpolletno pogodbo. Za nogometaša, ki je v članski konkurenci v Sloveniji nosil tudi dres Dravograda in Gorice, bo Maribor tretji slovenski klub. Nogometaš, ki je zaradi neigranja v klubskem dresu izgubil status reprezentanta, se bo domov vrnil po šestih letih igranja v tujini, kjer je poleg varšavske Legie igral še za izraelski Hapoel Tel Aviv in belgijski Gent, v katerem je pustil najboljši vtis in bil tudi soigralec še z enim slovenskim reprezentantom, Zlatanom Ljubijankićem. 39-kratni reprezentant Slovenije ob podpisu pogodbe ni skrival veselja: “Po takšnem večeru je težko kaj dodati. Dosežek je vrhunski, občutki so fenomenalni in ponosen sem, da postajam del te zgodbe. Uvrstitev Maribora v spomladanski del UEFA Europa League pomeni zame le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Vijoličasta barva zame ni neznanka, saj sem v Maribor hodil že kot gledalec, na tekme lige prvakov. Prihajam ob pravem trenutku. Motivi, ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila izbira, v ospredju mi je bil ogromen motiv in tukaj smo hitro našli skupen jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor pri pogovorih, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v kariero tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo možno potezo.”

Pred izvedbo je sicer še en prestop, a po naših informacijah ne gre za Josipa Iličića, niti Agima Ibraimija, kot ugibajo nekateri slovenski mediji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…