Po Olimpiji in Andražu Šporarju je tudi Maribor prvi izvozni artikel prodal v tujino. Petar Stojanović se nekoliko presenetljivo, ne sicer glede na napovedi v zadnjih dneh, seli v zagrebški Dinamo, s katerim je bočni branilec sklenil kar petletni dogovor.


“Najprej bi se rad zahvalil Mariboru in vsem v klubu, ki so mi omogočili, da sem danes podpisal za Dinamo. Ponosen in srečen sem, da sem prišel v klub, ki že desetletje dominira in dosega odlične rezultate. Vem, kaj se pričakuje od mene, ekipa je odlična, verjamem vase in prepričan sem, da bom z Dinamom v prihajajočih letih osvajal trofeje in dosegal odlične rezultate,” je dvajsetletni Ljubljančan, ki je hrvaškim medijem še včeraj razlagal, da bi zagotovo razmislil o ponudbi ‘plavih’, dejal za spletno stran Dinama. Serijski hrvaški prvak naj bi Mariboru v zameno za talentiranega nogometaša nakazal med 1,6 in 2,1 milijona evrov, ob tem pa naj bi vijolicam pripadlo še nekaj denarja, omenja se več različnih verzij.

“Petra spremljamo že dlje časa in vemo, kakšnih kvalitet je. Mlad je, star je komaj dvajset let, a za svoja leta izkušen, tako da smo prepričani, da je prava rešitev za naš desni bok. Seveda lahko še napreduje, prepričani smo, da bo še boljši, ko se bo privadil na novo okolje in klub,” pa je prihod Stojanovića, ki je za Maribor odigral 66 tekem, pokomentiral trener in športni direktor Zoran Mamić. Stojanović se bo novim soigralcem pridružil v ponedeljek, ko, podobno kot Maribor, Dinamo pričenja s pripravami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…