Čeprav je koprski župan Boris Popović, ki se je v minulih tednih aktivno vključil v vodenje koprskega prvoligaša, po včerajšnji predstavitvi novincev zbrani sedmi sili dejal, da bo Maribor v bodoče drago plačeval koprske nogometaše, lahko danes pišemo še o enem prestopu zdaj že nekaj časa bivšega kanarčka v Ljudski vrt.


Po Mateju Palčiču in Amarja Rahmanoviću se v Maribor seli še tretji nogometaš, ki je sredi jesenskega dela sezone Bonifiko zapustil v paketu s tedanjim predsednikom Antejem Gubercem. Obrambno vrsto Maribora, ki je tudi na zahtevo trenerja Krunoslava Jurčića iskali novo rešitev, bo okrepil Denis Šme, s katerimi je športni direktor Zlatko Zahovič sklenil triinpolletno pogodbo, so sporočili iz vrst aktualnega prvaka. “Za Štajerca seveda ni dileme, ob klicu iz Maribora nisem imel pomislekov in sem se takoj odločil sprejeti ponudbo. Prvi vtis ob sprejemu v klubu je izjemen, občutki so navdušujoči. Pristop in način delovanja sta le potrdila moja spoznanja o NK Maribor. Prihajam motiviran, z veliko mero ambicioznosti, da bi prispeval svoj delež k uspehom ekipe,” je po podpisu pogodbe dejal v Slovenj Gradcu rojeni Velenjčan, ki je v prvoligaški konkurenci zbral 58 nastopov. Mladi reprezentant Slovenije, marca bo dopolnil 22 let, pa se lahko pohvali tudi z italijanskimi izkušnjami, saj je bil še kot najstnik kratek čas veronskega Chieva.

“Kljub mladosti je Denis Šme že izkušen prvoligaški igralec in bo povečal konkurenco v obrambi. Veseli nas, da smo pripeljali še enega nadarjenega nogometaša, mladega slovenskega reprezentanta. Ekipi se bo pridružil že na treningu v sredo,” je za klubsko spletno stran dejal Zahovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…