Olimpija je dva dni pred nadaljevanjem državnega prvenstva dobila še zadnjo okrepitev. Med zmaje se v skladu s pričakovanji seli izkušeni Danko Lazović, ki je, po tem ko naj bi včeraj že treniral z novimi soigralci, z vodstvom vodilnega prvoligaša sklenil dogovor do zaključka prihodnje sezone.


Lazović je po Milivoju Novakoviću in Albertu Rieri, ki se je poleti preselil v Zavrč, spomladi pa bo igral za Koper, še tretje izjemno zveneče ime v slovenskem državnem prvenstvu. Danes 32-letni Kragujevčan je v dresu izbrane vrste odigral 47 tekem in dosegel enajst zadetkov. Po kaljenju v beograjskem Partizanu pa je igral na Nizozemskem, v Nemčiji, Rusiji in nazadnje še na Kitajskem, kjer je igral za Feyenoord, Bayer Leverkusen, Vitesse, PSV Eindhoven, Zenit St. Petersburg, Rostov in pekinški Enterprises. Lazović ob predstavitvi ni skrival, da je eden od razlogov prihoda v Ljubljano tudi trener Marko Nikolić, s katerim je sodeloval že ob povratku v Beograd: “V Ljubljano sem prišel iz dveh razlogov. Prvi je zagotovo trener Marko Nikolić, s katerim sem imel priložnost sodelovati že v beograjskem Partizanu, drugi pa je povezan z zelo zanimivim in obenem ambicioznim projektom, ki so si ga zastavili v vodstvu kluba. Prisotna je velika želja, da po dolgih 20 letih v prestolnico vrnemo tako želeni naslov državnega prvaka. Glede na to, da sem nove soigralce spoznal šele včeraj, v tem trenutku zelo težko povem kaj več kot to, kar sem slišal od trenerja. To pa je, da ima Olimpija odlično zmes izkušenejših igralcev in mladih nadarjenih fantov, pred katerimi je svetla prihodnost.  Moram priznati, da sem navdušen nad sprejemom vseh ljudi v klubu in komaj čakam, da se vse skupaj začne.”

Lazović je za Zenit in PSV Eindhoven odigral tudi petnajst tekem v elitni ligi prvakov, v kateri je dosegel tudi dva zadetka, še bogatejše so izkušnje iz evropske lige in nekdanjega pokala UEFA. Skupno je v vseh evropskih tekmovanjih odigral kar 69 tekem ter temu dodal štirinajst zadetkov in enajst podaj. Tudi trener Nikolić ne skriva zadovoljstvo po prestopu preverjenega nogometaša. “Zelo sem srečen in zadovoljen, da se nam je pridružil tako kvaliteten nogometaš. O kakovosti Danka Lazovića je brezpredmetno izgubljati besede, saj gre za dokazanega igralca z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Imel sem to srečo in čast, da sva leto in pol sodelovala pri beograjskemu Partizanu, izjemna kariera, ki jo je ustvaril v tujini, pa zgolj priča o njegovih nogometnih in človeških kapacitetah. Ne le, da je odličen nogometaš, ima tudi izjemen značaj.”

“Njegova tekmovalnost ne pozna meja, saj je znano, da, kjerkoli je igral, je storil čisto vse, da je njegovo moštvo na koncu slavilo in osvajalo lovorike. Lahko smo izjemno zadovoljni, da se je tako izkušen in kakovosten nogometaš odločil za prihod v Olimpijo,” je zaključil Nikolić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…