Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji dokončno odločil o sestavi Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2013/14. Po dvajsetih letih se med prvoligaše vrača novomeški klub Krka, ki se bo pridružil že znanim devetim klubom Mariboru, Olimpiji, Domžalam, Kopru, Celje, Gorici, Rudarju, Triglavu in Zavrču.


Danes je lep dan, ne samo zame, ampak za vso nogometno družino na Portovalu,” je za spletno stran novomeškega kluba povedal športni direktor Sašo Udovič, ki mu je v dveh letih uspelo klub iz 3. pripeljati v 1. SNL. Krkaši se sicer že pripravljajo na novo sezono, v soboto pa jih čaka uvodno preizkušnja, ob 18. uri se bodo udarili z novim hrvaškim prvoligašem Hrvatskim Dragovoljcem, v sredo, ravno tako ob 18. uri pa sledi še srečanje s Crveno Zvezdo, ki se na novo sezono pripravlja v Čatežu.

Nogometna zveza Slovenije bo žreb parov za novo sezono opravila v petek, 28. junija, na Brdu pri Kranju. Prvenstvo pa se prične dobra dva tedna kasneje, z uvodnimi obračuni 13. julija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…