Dres mariborskega kluba bo v bodoče nosil tudi Dare Vršič, ki s(m)o ga mediji praktično vse od konca jesenskega dela sezone povezovali s prihodom v Ljudski vrt. Trinajstkratni reprezentant Slovenije se bo že jutri soigralcem pridružil na letalu za turški Belek.


Čeprav je dolgo kazalo, da iz posla ne bo nič, pa so v taboru vijoličastih poskrbeli za novo presenečenje, Vršič pa je prekinil svojo agonijo pri dunajski Austrii, kjer v članskem moštvu ni bilo več prostora za njega. Nekdanji član Mure, Celja, Žiline, Politehnice, Kopra in Olimpije je zadnjo tekmo v dresu prvega moštva dunajske Austrie odigral lani aprila, ko je odigral polčas ob visokem porazu z Wolfsbergom, od tedaj pa zanj priložnosti ni več bilo. Maribor za 29-letnega Apačana ni plačal odškodnine, Vršič, ki bo na hrbtu nosil številko 22, pa se je z vodstvom dogovoril za triinpolletno pogodbo in znižal tudi svoja finančna pričakovanja, kar je potrdil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič: “Želeli smo se okrepiti na igralnem položaju, ki bo v prihodnosti najbolj problematičen glede na odhod Dejana Mezge. Imeli smo dva kandidata, Agima Ibraimija in Dareta Vršiča. Dobili smo Dareta, ki se je odrekel velikemu delu finančnega kolača pri dunajski Austrii in s tem pokazal, da mu je veliko do kariere ter ambicioznosti. Ob tem pa se je prilagodil našim finančnim razmeram in naši finančni hierarhiji. Ta se začenja pri našem kapetanu, ki je nedotakljiv po človeški, športni in finančni plati. Zelo smo veseli, da smo dobili tako kakovostnega igralca. Želimo mu vso srečo, od njega ogromno pričakujemo, kajti v takšnem klubu do zdaj še ni igral.”

Trinajstkratni reprezentant Slovenije bo tako skušal svojo kariero znova obuditi v slovenskem klubu. Prvič mu je to uspelo pri ljubljanski Olimpiji, mu bo v drugo še v dresu Maribora?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…