Danes zjutraj smo že poročali, da sta se pripravam ljubljanske Olimpije, ki se nahaja v turški Antalyji, z enodnevno zamudo priključila tudi Kruno Ivančić in Ezekiel Henty. Njun prihod so sedaj potrdili tudi na klubski spletni strani.


V ljubljanskem prvoligašu so potrdili, da je Ivančić z Olimpijo podpisal polletno pogodbo, v Stožicah pa bo igral s statusom posojenega nogometaša, Henty pa bo pogodbo z Olimpijo podpisal v dnevu ali dveh. 21-letni Ivančić je sicer nazadnje kot posojeni nogometaš zagrebškega Dinama igral za puljsko Istro, v dresu katere je na enajstih ligaških tekmah dosegel en zadetek, a se pred dnevi razšel s klubom. “Dobro se zavedam, kdo in kaj je Olimpija. Gre za klub z bogato zgodovino in tradicijo. Vesel sem, da bom vsaj za naslednjih 6 mesecev pomagal klubu do čim večjega števila zmag in da bomo izpolnili zastavljene cilje. Ti pa so venomer povezani z vrhom in uvrstitvijo v evropske kvalifikacije,” je za spletno stran Olimpije ob prihodu v Turčijo dejal član mladinskih reprezentančnih selekcij Hrvaške.

Prihoda krilnega vezista, ki lahko igra tudi v napadu, se je razveselil tudi športni direktor Milenko Ačimović, ki je privržence zeleno-belih že v uvodu izjave opozoril, da gre za obetavnega nogometaša: “Za tiste, ki se bodo morda začudili nad prihodom Kruna Ivančića v naš klub, lahko zatrdim, da gre za izjemno potentnega nogometaša, pred katerim je svetla prihodnost. Kruno je prispel v Ljubljano kot posojen igralec zagrebškega Dinama, ki ima z njim še ambiciozne načrte. V kolikor se bo izkazal za okrepitev, ob jasno ustrezni volji njegovega izvirnega delodajalca, ni izključeno, da nadaljujemo s sodelovanjem tudi po izteku polletne pogodbe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…